Twitter doorzoeken via web en Firefox Search Bar

TwitterificDat ik een Twitterfan (euh … addict? … Twitterista!) ben lijkt me inmiddels wel duidelijk (zie ook mijn eerdere posts over Twitter). Er zijn echter een nog genoeg zaken die aan Twitter niet helemaal kloppen/ideaal zijn. Wat echt ontbreekt bijvoorbeeld is een goede search functie.

Twitter doorzoeken via web

Steve Rubel (en op Twitter) maakte begin maart al een Custom Search Engine voor Twitter, een makkelijke manier om snel Twitter te doorzoeken.

Maar makkelijk is deze link niet echt. Zelfs met een TinyURL als http://tinyurl.com/2wu2e8 is hij nog moeilijk te onthouden en om de hele tijd terug te zoeken in je bookmarks waar die link ook alweer staat gaat ook snel vervelen.

Makkelijk is het natuurlijk als we gelijk vanuit onze Firefox Searchbar (het zoekveld helemaal rechts bovenin je Firefox browser) Twitter kunnen doorzoeken. En dat kan:

  1. Download de “Add to Search Bar” add-on voor Firefox, installeer de add-on en restart Firefox om de installatie af te ronden;
  2. Ga naar de pagina met de custom search engine van Steve Rubel;
  3. Klik met je rechtermuis (Mac: Ctrl + click) in het custom search zoekveld en kies “Add to Search Bar …”;
  4. Kies een naam en eventueel een icon;

Et voila! Twitter doorzoeken vanuit je Firefox Search Bar!

Vanzelfsprekend kun je ook andere searches of custom searches op dezelfde wijze toevoegen aan je search bar via de “Add to Search Bar” add-on.

3 comments
  1. Noot: ben het eens met de kritiek dat de Steve Rubel’s Custom Search Engine nog verre van ideaal is. Heb echter tot op heden geen beter alternatief kunnen vinden (Yahoo Alpha is helemaal een ramp), maar houd me zeker aanbevolen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like