Presentatie Nieuwe Media voor Stedelijk Museum


Gisteren gaf ik een algemene en brede presentatie over nieuwe media voor medewerkers van het Stedelijk Museum. Na mij spraken nog Marleen Stikker en Marie Baarspul over respectievelijk nieuwe nieuwe media toepassingen en specifieke nieuwe media toepassingen in hedendaagse musea.

Basis voor de presentatie is het betoog dat er aan de ene kant heel erg veel gebeurt op nieuwe media gebied (nieuwe middelen, kanalen, tools), maar dat aan de andere kant deze weer vaak terug te voeren zijn op oeroude intrinsieke moverende redenen van mensen (waaronder “ik wil aandacht”, “ik wil weten”, “ik wil meer”, “ik wil simpel”). Erg leuk om te doen en geweldig om een heterogene enthousiaste zaal te zien.

Het was voor mij wel redelijke reality-check, zeker toen ik uit de zaal de vraag kreeg wat MSN was. Ik had me ingesteld op een basis niveau kennis, maar hier vergiste ik me toch ook sterk in hoe ver veel Nederlanders zijn. Een mooi leermoment.

Marleen, Marie, Terry, Rixt en Marjolijn; heel erg bedankt voor een mooie middag en tot spoedig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Bot
Yes! I want to learn more

Je leven regelen vanuit een enkel invoerveld: twitterbots

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…