Yamelo: muzikaal jeugdsentiment in een Web 2.0 jasje

Remember that high school party? Remember your first kiss? Remember driving your first car? Some melodies are probably seamlessly connected to these moments! Yamelo brings back the memories of your musical timeline.”

Via Floris van den Berg werd ik gewezen op Yamelo, een sympathieke nieuwe Web 2.0-ish applicatie die je mee neemt in de muziekgeschiedenis. Het is als een schil op YouTube die je makkelijk via een timeline en tags laat scrollen door muziek en via neighbouring (vind je de Spice Girls leuk, dan vind je vast de Backstreet Boys ook leuk) vergelijkbare muziek aanbeveelt.
Het geheel wordt aangevuld met de mogelijkheid een playlist aan te maken en mee te denken met de makers in een forum (sterk, al zou ik persoonlijk gekozen hebben voor een blog).

Conceptueel is het sterk: speel op het jeugdsentiment van internetgebruikers en laat hen deze emotie delen. Het biedt ook voldoende mogelijkheden voor extensies.
Nostalgie sells en ik betrap me er dan ook op dat ik al snel verzandde in het doorklikken en doorklikken in tags en ‘oh ja’ erlebnissen …

In de invulling is het een erg goed begin. De site ziet er gelikt uit en is snel en voelt vloeiend zoals Web 2.0 sites zouden moeten voelen, de aanbevelingen werken prima en ook is het goed om de keuze te geven tussen meerdere navigatie interfaces (OF via timeline OF via tags OF via de zoekfunctie).

Wat ik erg leuk zou vinden is een koppeling met meetup/upcoming om fans te verzamelen en wellicht zelfs voldoende fans te bewegen om een oude artiest een concert te laten geven. Ook andere koppelingen zou ik erg mooi vinden: misschien via de Last.fm nog meer muziekdata verzamelen? Een widget zodat ik op Hyves mijn favoriete oude hete hits kan tonen? Of net als de Top 2000 mensen laten verhalen over hun muziekanekdotes? In ieder geval wil ik makkelijk vrienden kunnen wijzen op video’s, een optie die ik momenteel nog mis.

Kortom: een erg mooi en veelbelovend begin en wat mij betreft is de weg vrij voor het verder openstellen van het platform en het verder kapitaliseren op de muzieknostalgie en het jeugdsentiment.

William Pen, een van de sympathieke mannen achter Yamelo heeft invites beschikbaar gesteld. Klik deze link, Cafe del Marketing nodigt je van harte uit 🙂

3 comments
  1. Widget is reeds in ontwikkeling. Verder is er ook een mogelijkheid om automatisch nummers van een bepaald jaar af te spelen in ontwikkeling. More soon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like