Twitteristas verzorgen de eerste Twitterrun tijdens SkyRadioRun

TwitteristaVrijdag tijdens de SkyRadioRun lopen Vincent Everts, Peter Wiegman, Krijn Schuurman, Gijsbregt Brouwer en ik twitterend de 10 kilometer. Begonnen als grap op Twitter, maar nu ook wel een serieuze test van wat er kan/leuk is met Twitter.

Op Twitterista.com (en de RSS feed) kun je ons volgen. Gijsbregt schreef ook een persbericht (of kijk op Google Docs):

Twitteristas verzorgen de eerste Twitterrun tijdens SkyRadioRun

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal tijdens een sportevenement live getwitterd worden door een aantal deelnemers. Tijdens de SkyRadioRun zullen vijf fanatieke Twitteraars een gezamenlijk Twitterverslag van de 10 kilometer lange wedstrijd verzorgen. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat Twitter gebruikt wordt voor liveverslaggeving van een sportevenement, door de deelnemers zelf. Op de website www.twitterista.com zullen de feeds van de vijf lopers
samengevoegd worden tot een overzicht van de tijden en belevenissen van de vijf twitterende hardlopers.

De Twitteristas kennen elkaar van het Twitteren en vanuit de Nederlandse marcom-blogs: Vincent Everts, Peter Wiegman, Krijn Schuurman, Polle de Maagt en Gijsbregt Brouwer. Voor, tijdens en na de SkyRadioRun zullen de lopers via de telefoon berichten zenden naar Twitter. Zo ontstaat een verslag van zowel de doorkomsttijden op enkele vaste punten als van enkele “interviews” onderweg van de atleten.

Twitter is als communicatievorm sterk in opkomst en verzorgt tijdens
evenementen waar gezamenlijk getwitterd wordt de ultieme user generated
verslaggeving. De SkyRadioRun richt zich op de marcombranche en met
Twitter zijn innovatieve vormen van marketing en communicatie mogelijk. De
vijf Twitteristas hebben daarom gekozen om tijdens deze “thuiswedstrijd”
hun nieuwe vorm van verslaggeving te testen.

De volgers kunnen zich abonneren op de bovenstaande Twitterfeeds of via de website www.twitterista.com een samenvoeging van alle tweets volgen. Uiteraard is het ook toegestaan om met mobiel met Twitteralert functie of met mobiel internet naar het Amsterdamse Bos te komen en daar de Twitteristas live aan te moedigen.

7 comments
  1. Leuk. Ik ga het zeker volgen. Ben benieuwd hoe het gaat werken. En natuurlijk ook vooral succes met lopen! Het zou natuurlijk ook leuk zijn om via twitter een foto te krijgen van de voet van de twitterende winnaar boven de eindstreep. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like