Futureshop en transuming in magazine abonnementen op scholen

Het boek Futureshop is een van de meest inspirerende boeken die ik in het afgelopen jaar heb gelezen. Het handelt over de tweedehands markt en hoe deze het huidige economische model verandert.

Zo definiteert hij op zijn eigen manier de Trendwatching.com‘s trend Transuming. Trendwatching.com omschrijft TRANSUMERS are consumers driven by experiences instead of the ‘fixed’, by entertainment, by discovery, by fighting boredom, who increasingly live a transient lifestyle, freeing themselves from the hassles of permanent ownership and possessions. The fixed is replaced by an obsession with the here and now, an ever-shorter satisfaction span, and a lust to collect as many experiences and stories as possible.* Hey, the past is, well, over, and the future is uncertain, so all that remains is the present, living for the ‘now’.

Hier moest ik allemaal aan denken toen ik bovenstaande A4-tje zag slingeren in de gangen: HP/De Tijd, Vrij Nederland en Elsevier voor 35 euro voor een volledig schooljaar.

Geweldig natuurlijk. Een hoop studenten willen best drie weken oude magazines als ze daarvoor maar 35 euro per jaar moeten betalen en de school verdient er genoeg geld aan om wellicht weer andere abonnementen op andere bladen er bij te nemen.

Voor elk tweedehands goed is wel een afnemer (long tail van tweedehands meuk) en in dit geval vind ik het een perfecte oplossing.

3 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like