Google komt met Shared Stuff: net geen Del.icio.us en nog meer chaos

In de brei van mogelijkheden om je content te sharen met Google is weer een nieuwe telg: Google Shared Stuff. Door het toevoegen van een bookmark aan je bookmarks toolbar in je browser kun je makkelijk met een enkele klik via bovenstaand scherm een pagina doorsturen via email, doorplaatsen op je shared stuff page en doorplaatsen naar facebook, social poster, furl, reddit, del.icio.us of digg.

De Shared Stuff pagina is een beetje een Google-ish versie van Del.icio.us, met de mogelijkheid je eigen shared stuff, populaire shared stuff, shared stuff per domein, shared stuff op tag, shared stuff van bekenden (op basis van je GMail contacts).

Allemaal leuk en aardig maar Google Shared Stuff laat me weer opnieuw een profiel invullen (ik heb toch al een Google account met profieldata? daar trek je nota bene mijn bekenden uit voor de shared stuff van bekenden?), laat me een bookmark toevoegen aan mijn bookmark bar (waarom niet geintegreerd in de Google toolbar ook?) en komt bovendien bovenop een aantal systemen die Google al parallel laat draaien:

  • Google Send ToDe Google Toolbar heeft de optie ‘send to’ waarmee je een webpagina makkelijk via GMail (een van mijn favoriete tools om vrienden te spammen met interessante sites), Blogger of SMS kunt delen;
  • GMail en GReader gebruiken het systeem van de starred items die je ook weer openbaar kunt maken (in het geval van GReader) door je starred items pagina openbaar te maken;
  • … en dan nu dus weer Shared Stuff. Overigens is deze wel weer geintegreerd in Google Video.

Ik zou Shared Stuff best prettig vinden als basis voor al mijn gedeelde items in Google, maar integreer dan alsjeblieft alle diensten. Tot die tijd en zeker zolang ik niet zoveel vrijheid heb in remixen en hergebruiken als in Del.icio.us, blijf ik lekker nog even mijn links daar delen.

(via Google Blogoscoped)

3 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Verkiezingenvoorpret

Op 22 november mag er weer gestemd worden en dat betekent dat de Politieke Marketing boeken en campagnematerialen weer afgestoft worden. Leiden op de kaart (PvdA Leiden), SP's 'Stuur Jan op pad' viral en de cartoon-viral-vete tussen de VVD (met destijds campagneleider Rutte) en de PvdA waren enkele hoogtepunten van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. Dat belooft wat voor het grote werk: de Tweede Kamer Verkiezingen 2006. Een tussenstand en vooruitblik.

Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) geeft inzicht hoe het vroeger ging: bol van schitterende retoriek en aandoenlijke campagneboodschappen. Dat was echter allemaal echter in het vorige millennium, dus dat betekent dat er nu gehyved, geblogd, gevirald, geïdolsd, gepodcast, gemsnd, gegoogled en geweetiknietwat moet worden om de kiezer te bereiken en met name de jongeren te betrekken.