Twitter Backtrackr

Ik discussieer de laatste tijd veel op Twitter (zie ook mijn eerdere posts). Niet zelden gaan deze discussies over websites of blogposts.

Ik zou het daar enorm handig vinden dat Twitter pingbacks/trackbacks zou sturen naar blogposts waar over gediscussieerd wordt. Kortom: linkt iemand op Twitter naar je blogpost, dan komt er een notificatie bij de blogpost te staan met een verwijzing naar de tweet. Zo weet iedereen wat er waar door wie is gezegd en worden discussies (en eventuele uitwijdingen daarop) gemapped.
Op termijn zou het zelfs erg handig zijn een ping/trackback toe te voegen zonder dat er een link is geplaatst, enkel op de context van de discussie.

Tristan (@w3lab) bouwde in een dagje de Backtrackr, “the missing trackback bot for Twitter” (Tristan, dat standbeeld komt er). Door @backtrackr toe te voegen als Twitter vriend, worden al je links geaggregeerd op backtrackr.com (voor user-specifieke overzichten, zie backtrackr.com/user/TWITTERUSERNAME; bijvoorbeeld de mijne). Handig, maar belangrijker: het is van daar natuurlijkt een kleine stap naar feeds en eventuele echte trackbacks.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like