Aggregatie van content en discussies

Met alle content die we online creeeren: hoe verzamel je content en daarnaast discussies die met elkaar te maken hebben?

Er zijn naar mijn weten niet echt makkelijke allesomvattende tools voor. Dus hierbij wat verschillende mogelijkheden (aanvullingen zijn meer dan welkom 🙂 ):

Aggregatie van content

Aggregatie van discussie

  • Aggregatie op post-niveau: Techmeme: Techmeme-achtige sites maken op aardige wijze online discussies inzichtelijk, maar gaan uit van blogposts die op elkaar reageren en vergelijkbare content hebben;
  • Aggregatie op post-niveau: Trackbacks/Pingbacks Pingbacks en trackbacks zijn manieren om een notificatie te sturen naar een blog dat er gelinkt wordt naar een bepaald artikel vanaf een andere website. Erg makkelijk om te volgen waar de discussie over een blogpost wordt voortgezet;
  • Aggregatie op discussie-niveau: Comments: Er zijn diverse tools om discussies via comments te aggregeren en te monitoren (zie ook het overzicht van Mashable): Co.mments, CoComment, Commentful, Diggwatch en zelfs Del.icio.us (en nog meer leuke dingen die je kunt doen met Del.icio.us);
  • Aggregatie op discussie-niveau: overig: Flickr comments, krabbels in Hyves, allemaal plekken waar mee gediscussieerd wordt en wat niet mee geaggregeerd wordt. Inmiddels is mijn discussieplatform-of-choice, Twitter, dankzij Tristan zo ver om ook te aggregeren: mijn eerdere post over Backtrackr, de aggregator voor Twitter discussies;
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like