Del.icio.us integreren met Remember The Milk

Remember the MilkIk ben sinds kort helemaal fan van Remember The Milk als Getting Things Done (GTD) applicatie (waarover ik al eerder schreef). Al mijn lopende projecten, todo’s, maar ook wensenlijstjes voor de toekomst en ‘to-try-before-I-die‘s sla ik er in op. Maar ook soms welke artikelen ik bijvoorbeeld nog wil/moet lezen (onder de tag ‘2read’) en ideeen voor artikelen om te bloggen (onder de tag ‘2blog’). Zo heb ik alle acties, of het nu gaat om directe acties, acties waar ik nog op wacht, acties die dichtbij in de toekomst liggen of veraf, geordend en overzichtelijk bij elkaar, klaar om te verwerken of te delen.

Daarnaast ben ik een fanatiek gebruiker van de social bookmarking site Del.icio.us voor het opslaan van mijn favorieten, maar ook om mijn linkrolls in de rechterkant van mijn blogs te beheren, om linktips te twitteren (elke link die ik opsla in Del.icio.us met de tag ‘@twitter‘ wordt automatisch via de rssfeed doorgeplaatst op Twitter) en voor een aantal andere toepassingen.

Een van de toepassingen die ik veel gebruik in Del.icio.us is het opslaan van (je raad het al) artikelen die ik nog wil/moet lezen (onder de tag ‘2read‘) en ideeen voor artikelen om te bloggen (onder de tag ‘2blog‘). Zeker als ik Scoble-style door mijn feeds raas kan het gebeuren dat ik geen tijd/zin heb om een artikel helemaal te lezen of dat ik nog geen tijd (of onvoldoende bronnen) heb om een artikel gelijk te bloggen.

Twee systemen naast elkaar dus: eentje op del.icio.us (met heel veel 2read’s en 2blog’s) en eentje op Remember the Milk. Del.icio.us is een geweldige opslag van 2read’s en 2blog’s omdat het een enorm makkelijke tool is om links te bewaren en te delen. Remember the Milk is een geweldige opslag van 2read’s en 2blog’s omdat het een enorm makkelijke tool is om al je todo’s te managen (en dus ook de todo’s in lezen en bloggen).

Tijd dus beiden te integreren.

Remember the Milk geeft de mogelijkheid om nieuwe taken toe te voegen via heel veel interfaces, waaronder Twitter. Door een direct message te sturen aan @RTM (eerst @RTM followen)t wordt de inhoud toegevoegd als taak in je Remember the Milk inbox.
Twitterfeed.com geeft de mogelijkheid RSS feeds in te lezen en te plaatsen als berichten op Twitter.
En Del.icio.us heeft RSS output van links.
Snapt u hem?

Integratie in drie stappen

Je hebt dus een Del.icio.us account, een Twitter account en een account bij Twitterfeed.com nodig. En dan kunnen we beginnen:

  1. Zoek de juiste RSS feed op voor Del.icio.us. Dus in het geval van mijn 2blog tag is dat http://del.icio.us/rss/polledemaagt/2blog
  2. Ga naar twitterfeed.com en maak een nieuwe feed aan als volgt:
    Twitterfeed rtm settings
    De truc zit hem in ‘prefix each tweet with’. Door daar ‘d rtm ‘ (met een spatie na rtm!) in te vullen zorg je ervoor dat elke link uit de rss feed voorafgegaan wordt door ‘d rtm ‘ waardoor deze als direct message (‘d’) naar Remember the Milk wordt gestuurd en aldus wordt opgenomen in je Remember The Milk inbox. Zelf voeg ik ook nog ‘2blog’ toe om voor mezelf duidelijk te hebben dat het hier gaat om een artikel waar ik over moet bloggen.
  3. Links toevoegen maar!

Nadelen van het systeem:

  • Je kunt geen extra data toevoegen aan de links (je kunt dus niet automatisch een naar RTM gestuurde link laten taggen, een datum meegeven of andere zaken aanpassen;
  • Je bent afhankelijk van Twitter en Twitterfeed die af en toe buggy kunnen zijn;

Er zijn ook mogelijkheden hetzelfde geintje uit te halen via email (Remember the Milk accepteert ook inbox toevoegingen via email). Dan is het dus Del.icio.us RSS > Email > RTM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like