Remember the Milk als koning van de GTD web applicaties


Nozbe is leuk, Vitalist wel aardig. Remember the Milk is fantastisch. Period.

Remember the Milk (about en blog) lijkt in heel veel opzichten op veel van de bestaande webapplicaties voor Getting Things Done (GTD). Echter, op het gebied van integratie met andere tools, invoer en uitvoer en met name ook in enkele erg slimme functionaliteiten binnen de applicatie ligt het mijlenver voor op de concurrentie.

De keuze voor een online GTD applicatie

1) Aansluitend bij mijn mobile life
Er zijn heel veel GTD tools Een van de belangrijkste criteria voor mij is toch echter wel dat mijn taken overal en altijd toegankelijk zijn voor me. Of ik nu in de kroeg sta en iemand beloof te mailen, of ik ineens een goed idee krijg als ik in bed lig, als ik in de trein zit en mijn taken bijwerk of als ik gewoon achter de computer zit (zie ook ‘Waar is mijn mobile office vandaag?‘).

2) Aansluitend bij mijn bestaande tools, bij mijn Google Life
Verder wil ik dat de online tools die ik gebruik met elkaar integreren. Geen losstaande tools, maar extra winst uit kruisbestuiving tussen de tools.

Ik heb enige tijd geleden de keus gemaakt Google als het centrum van mijn mobiele leven te gebruiken. Niet alleen omdat ik het erg prettige tools vind over het algemeen en ze behoorlijk met elkaar integreren, maar zeker ook omdat ze redelijke exportfuncties hebben (mocht ik ooit willen overstappen) en omdat ik er alle vertrouwen in heb dat de komende periode Google een redelijk zeker paard is om op te wedden; ik vermoed niet dat Google Calendar, GMail en Google Reader op korte termijn discontinued worden.

Die keuze voor de Google suite maakt dat een nieuwe tool die ik wil gaan gebruiken moet integreren met mijn Google Life.

Integratie

RTM in Google CalendarRemember the Milk integreert met Google Calendar (hoe?), Twitter (hoe?), GMail (hoe?) en Del.icio.us (hoe?).
En voor de volledigheid, ook nog met: iGoogle (hoe?), op onnavolgbare wijze met Netvibes (hoe?), Jott (hoe?) en Imified (voor instant messaging services – hoe?).
Daarnaast is er nog een Dashboard Widget voor OSX.

Genoeg moois dus 🙂

Multiple interfaces input

Nieuwe taken toevoegen in Remember the Milk kan ook heel makkelijk, via een scala aan interfaces: de web interface, mobile, email, twitter, instant messenger en enkele quick add opties voor in de browser.

Zelf gebruik ik met name de web interface en de twitter interface (voor het toevoegen via Del.icio.us maar ook voor het handmatig toevoegen via twitter).

Multiple interfaces output

De input was al makkelijk, maar eenmaal ingevoerde taken zijn ook makkelijk te tonen of elders te remixen. Naast de online versie is er ook een offline (!) versie en een mobiele versie.
Uitvoer kan middels het sharen van lijsten met specifieke andere gebruikers, het publishen van een lijst, via atom of via iCalendar.
Daarnaast kun je ook nog eens reminders instellen via E-Mail, Twitter, IM or SMS.

De web interface gebruik ik als ik achter een desktop zit, de mobiele interface voor als ik in de trein zit of onderweg ben en daarnaast publish ik specifieke lijsten voor bepaalde projecten. Reminders heb ik zowel via mail als twitter ingesteld (je zult maar eens wat vergeten 😉 ).

Tagging

RTM Tags (1)Dit is misschien wel een van mijn favoriete toepassingen in Remember the Milk. Tagging. Door het consequent meegeven van tags is het erg makkelijk om matrix structuren zelf aan te leggen en makkelijke dwarsverbanden te maken tussen je tags.

Smart lists

RTM ListWas tagging al handig, smart lists maken van Remember the Milk een nog krachtigere tool. Het geeft je de mogelijkheid specifieke zoekopdrachten op te slaan als lijst. Zo heb ik bijvoorbeeld een aparte lijst voor alle dingen die ik moet mailen vanaf mijn mobiele telefoon (tag = 2mail en locatie = mobile), maar heb ik ook specifieke onderverdelingen in projecten. RTM geeft zelf als voorbeelden: “Smart Lists can also be based on multiple criteria, for example: tasks in my ‘Work’ list with high priority, tasks that are high priority and due in the upcoming week, tasks that are high priority or medium priority, tasks that are shared with anyone due in the upcoming week or tasks that are tagged with both ‘mall’ and ‘gift’

Verder …

Er is nog een karrevracht aan opties, maar ik licht er een paar makkelijke uit:

Frank, tijd om over te stappen? 😉

5 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Twitter borrel Tilburg
Yes! I want to learn more

Twitterborrel Brabo Edition 2.0: 21 maart Cafe Babbus Tilburg

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…