Blogposts

Hyves API beta live op 19 december

By 10/12/2007 January 5th, 2020 4 Comments

Hyves APIIk zat fout. Ik verwachtte dat op de Hyves 5 miljoen party afgelopen donderdag (zie ook Marketingfacts, Jeroen Mirck’s Flickr en Bomega’s Flickr) ook de API gelanceerd zou worden. Maar dat was niet het geval.

Wel een erg mooie toepassing van het RoomWareProject. Door de bluetooth van je mobiele telefoon aan te zetten en je telefoon de naam te geven van je Hyves account werden de laatste 5 foto’s van je profiel vertoond op het grote scherm achter de DJ.

Maar goed, daar ging het me niet om, want het ging me om de Hyves API 🙂

De Hyves API

Inmiddels wordt er namelijk onder leiding van Yme Bosma alweer even gebouwd aan het ontsluiten van een deel van Hyves voor buitenstaanders via de Hyves API. Bedoeling is dat enerzijds bepaalde Hyves-informatie extern gebruikt kan worden (verjaardagen importeren vanuit je Hyves, enzovoorts) en dat anderzijds op termijn Hyves als login gaat dienen voor andere websites (zie ook het interview van Vincent Everts met Raymond Spanjar op het Hyves feest van donderdag).

Momenteel is de API nog in alpha fase (wel al operationeel) en wordt er druk getest. De bedoeling is dat het geheel op 19 december in beta gaat.

Zelf aan de slag met de API?

Mark Bekkers plaatste wat aanvullende informatie op zijn site en maakte tevens drie demo’s: Haal gegevens op van een hyver, haal de fotoalbums van een hyver op en wanneer zijn mijn vrienden jarig?.

De onvolprezen Roeland P (als je de Lowlands Mashup maakt en de Twitter Backchannel koning bent is dat een passende term) is ook druk aan het experimenteren geslagen en maakte onder andere een handige verjaardagen-import voor iCal en Google Calendar.

Nog eventjes wachten dus … 19 december …

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply