Hyves is al een location based social network en twitter kloon?

Hyves - Zet jezelf op de kaart!Hyves‘ flirt met mobile en location based services is nooit een geheim geweest. Het is volledig langs me heen gegaan, maar Hyves heeft blijkbaar ergens in de afgelopen periode een erg basale versie van een location based social network en twitter kloon opgezet (zie “Help“, optie “foto’s, blogs videos …”en dan “wie wat waar”): “Als je Hyves SMSt waar je bent, krijg je een SMS terug met de locatie van je vrienden! SMS wat je aan het doen bent, gevolgd door een @ en je locatie naar 06 15165116. Je ontvangt dan ook een SMS met de locatie van je vrienden (kosten 8 cent per SMS).

Een “-” voor je bericht zorgt ervoor dat je locatie wordt doorgegeven zonder dat je een SMS terug krijgt.
Een “?” voor je bericht zorgt ervoor dat je vrienden een SMS met je locatie ontvangen en dat hen wordt gevraagd om hun locatie door te geven. Je ontvangt dan een SMS met een overzicht van waar je vrienden zijn.

Een service die kortom nogal wat trekken vertoont van een primitief location based social network of een wat primitieve Twitter kloon. De test die ik net deed via mijn mobiel leverde ook nog weinig op. De service werkt nog niet optimaal dus (of ik heb gewoon geen vrienden).

De kosten zijn ook niet mis: “… ontvang je dan maximaal 3 SMS-berichten met de locaties van je vrienden, en na een half uur nog 1, als er mensen later gereageerd hebben. Dit kost 8 cent per ontvanger, plus maximaal 4 SMS-berichten x 8 cent = 32 cent, in totaal dus 40 cent“. Ik heb nog niet gevonden of het opvragen van de locaties van vrienden op vergelijkbare wijze ook webbased kan (zoals o.a. bij Twitter, Jaiku en andere services). Zo niet, dan wordt het nogal een dure grap om uit te vogelen waar je vrienden zijn (of het is een stimulans om eens kritisch naar je vriendengroep te kijken).

Ik ben dus erg benieuwd wat het idee is achter de service en in hoeverre dit in een voorbode is van wat komen gaat

3 comments
  1. @Frank @Merlijn Hyves is ook verdacht stil 😉 Gijs reageert op mijn andere post met “Ja Polle, jij wilt alweer de volgende stap! Laat iedereen nou maar eens eerst niet een telefoon-gesprek starten met “Waar ben je?”.” Ik vrees dat we dus nog even moeten wachten tot de echt mooie dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like