Wundrbar, je online acties via een enkel invoerveld

Wundrbar
Wundrbar
[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]De naam is al cool, maar Wundrbar (zie ook Techcrunch artikel) zelf is zo mogelijk nog cooler. Wundrbar is een centraal startpunt voor je online acties, een soort hub/command line voor web acties. Vanuit een enkel invoerveld kun je een hotel zoeken, je twitter status updaten, een event aan je kalender toevoegen of zoeken naar het laatste nieuws (zie de volledige lijst van acties).

In heel veel opzichten is het dus hetzelfde als Quicksilver (onmisbaar voor de Mac users onder ons) of Yubnub (dat echter een stuk meer UNIX/geek is dan Wundrbar). Een laag over je favoriete (online) tools heen dus. Zo kan ik in de settings aangeven dat ik het liefst Google Maps gebruik voor kaarten, Google Search voor zoekopdrachten, Twitter voor mijn statussen enz. Via het Wundrbar invoerveld heb ik vervolgens toegang tot al deze services. Zo verandert “twitter status ik ben wundrbar aan het testen” mijn twitter status in “ik ben wundrbar aan t testen” en zoekt “fietsroute tilburg” binnen Google Search naar fietsroutes in Tilburg. En hoe vaker ik dit doet, hoe beter Wundrbar in staat is binnen mijn favoriete tools te doen wat ik wil.

Ook op het gebied van interactie met de gebruikers doen ze het goed. Het blog kan beter, maar is ok. Maar met name de wishlist optie, waarmee je makkelijk verbeterpunten kunt toevoegen en ranken werkt erg lekker. En heel belangrijk: de mannen hebben gevoel voor humor. In de FAQ:
Vraag: Wait, I don’t get it. If I can use Wundrbar as a shortcut for everything else, why would I ever need another search engine?
Antwoord: You do get it.

Wat ik echter mis is meer toepassingen (Gmail support, social networks, del.icio.us) en met name de optie die zelf toe te voegen (al wordt die al wel aangekondigd). Op dit moment kan ik nog een hoop zaken omzeilen omdat er inmiddels veel Twitterbots zijn (zo kan ik via Wundrbar via Twitter mijn Remember the Milk taken en Google Calendar bijwerken). Daarnaast is de vormgeving weliswaar prima, maar met name de niet-standaard zoekresultaten worden in een onprettig venstertje weergegeven. Maar goed, dat mag voor een project van twee man dat net twee dagen live is.

Ik heb mijn Firefox Search Bar in ieder geval inmiddels opgeschoond. Exit Google Maps search, Wikipedia search, Digg search, YouTube search … Enter Wundrbar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *