Mijn favoriete workhacks van 2008

Abu Dhabi Office
Abu Dhabi Office
[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Tom de Bruyne van Boondoggle vroeg me of ik voor Workhacks.nl mijn favoriete workhacks op een rijtje kon zetten. Geen probleem:

1) RSS: voor mij wel DE workhack. RSS (Really Simple Syndication) maakt het heel erg makkelijk je te abonneren op informatie (voor een eenvoudige uitleg, zie ook de RSS in Plain English uitleg van Commoncraft). Of ik nu wil weten of er iets nieuws is op een bepaalde pagina, of dat ik wil monitoren of er iets over mij of een van de merken waar ik voor werk wordt gezegd, RSS maakt het kinderlijk eenvoudig om vanuit een Outlook-achtige interface bij te houden wat er nieuw is.

2) Mijn Google-centered life: Waar sla je je gegevens online op? Hoe werk je samen met collega’s aan documenten? Welke tools gebruik je? Hotmail, Outlook of GMail? Bloglines of Google Reader? Google biedt een hele reeks van gratis online tools om je prive en werkleven te ordenen en makkelijker te maken. Van het mailen (GMail), beheren van contact (GMail), beheren van mijn kalender (Google Calendar), beheren, delen en samenwerken aan documenten (Google Docs) tot het lezen van RSS feeds (Google Reader). Google tools zijn vaak simpel en no-nonsense, zijn online en dus overal en altijd bereikbaar en zijn vaak ook erg goed via mobiele telefoon bereikbaar. Veel online tools van andere (niet-Google) bieden daarnaast de mogelijkheid contacten te importeren vanuit GMail. Of het nu Facebook, LinkedIn, Hyves of een andere service is, met de GMail import kan ik gelijk kijken of een van mijn bijna 1200 contacten ook lid is. Tot slot werken de verschillende Google tools (vanzelfsprekend) naadloos samen.

3) Remember the Milk: er zijn heel veel goede takenlijsten en Getting Things Done hulpmiddelen, maar ik ben toch wel het meest fan van Remember the Milk (zie ook mijn eerdere post). Ik ben heel goed in het vergeten van zaken en Remember the Milk helpt me niet te vergeten. Remember the Milk is een webapplicatie die het makkelijk maakt taken toe te voegen (via web, twitter, email, sms of een gmail plugin), te ordenen (per dag, trefwoord, verantwoordelijke) en altijd te bekijken (via web, mobiele telefoon, email, sms, twitter, google calendar, widget of gmail plugin). Verder kun je alles ook nog eens delen en is het kinderlijk eenvoudig om notificaties in te stellen voor sms, twitter of email.

4) Zorgvuldig plannen van afspraken: Ik woon in Tilburg en de meeste van (met name) mijn zakelijke relaties zit in de Randstad. Een afspraak in de Randstad kost me dan ook al snel 3 uur reistijd op een dag. Ik ben dan ook erg efficient geworden in het plannen van afspraken; bij voorkeur plan ik een hele dag vol met afspraken achter elkaar, rondom de zelfde locatie. Zo hoef ik maar een keer te reizen, kan ik in de zelfde stad/locatie blijven en ben ik niet enorme hoeveelheden reistijd kwijt. CoffeeCompany koffiezaken zijn bijvoorbeeld prima plekken om een hele dag te vertoeven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
China policy
Yes! I want to learn more

China policies and throw-away laptops

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…
Tony Dungy
Yes! I want to learn more

Tony Dungy installing baseball habits

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/6″…
Post-its
Yes! I want to learn more

Yes, there is a right and a wrong way to do post-its

[vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none”…
Barista
Yes! I want to learn more

People are predictable.

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” bg_image=”273636″ bg_position=”center center” bg_repeat=”no-repeat” bg_color=”#383838″ scene_position=”center” text_color=”light” text_align=”left” top_padding=”0″ bottom_padding=”8%” enable_gradient=”true” color_overlay=”#191919″ color_overlay_2=”#6b6b6b” gradient_direction=”left_b_to_right_t”…
Toilet bags
Yes! I want to learn more

On thinking less

Whenever I forgot something as a kid, my father would tell me that the best way to not…
Meeting table
Yes! I want to learn more

Reflecting on meetings

[vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”5%” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none”…