Gepersonaliseerde advertenties in Hyves niet zo gepersonaliseerd

Letter
Letter
Advertenties tonen op basis van het profiel van de gebruiker is begrijpelijkerwijs met een sterke groei bezig. Hoe persoonlijker (en nee, daarmee bedoel ik niet meteen dat elke advertentie begint met “He Polle, hoe is het?“), hoe relevanter en hoe meer anticipated een advertentie is, hoe groter de kans dat de gebruiker er actie op onderneemt.

Sociale netwerken zijn natuurlijk DE plekken om dat te doen: er is veel informatie beschikbaar over de gebruikers en de context, er wordt door de gebruikers veel tijd besteed binnen de omgeving van het netwerk en het aantal pageviews is erg hoog. Dus: bezoekers kunnen lang en gedurende lange tijd gepersonaliseerde advertenties zien.

Zo ook in Hyves. Alleen gaat dat niet altijd even goed …

Worden jij en je vriendin de nieuwe xx bij Mexx meiden?” kreeg ik voorgeschoteld. En ik maar denken dat ik een redelijk uitgebreid profiel had dat weinig aan de verbeelding overlaat over mijn interesses en geslacht …

En met “Voor iedereen tot 25 jaar” wordt Alex (die verder normaliter weinig geheimzinnig is over zijn leeftijd) nog maar eens flink ingepeperd dat hij bijna 30 is …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Relativeren van alle statistiek en recommendation engines

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 staan pas aan het begin van de golf van related en relevant content op basis van gedrag…