Trouw niet en noem je kind Bloppr

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Trouw niet en noem je kind Bloppr (lieve ouders, de domeinnaam is nog vrij).

Want daar gaat je Google ranking, daar gaat je zorgvuldig opgebouwde palet aan accounts met je eigen naam. Alleen maar omdat je zonodig de naam van je man over moest nemen bij het trouwen. Dat kost je zeker maanden dag-in-dag-uit SEO (?), zoniet langer. Hele praktische reden om je eigen naam te houden dus.

En dan kinderen. Dan begint het pas echt. Als Webminded ouder geef je je zoon of dochter een eigen domein cadeau. Maar zelfs Polle.net, Polle.com, Polle.nl zijn al geregistreerd. Dus?

De golf van kekke 2.0 namen (Flickr, Wakoopa, Twones, Zoho, Bemba …) kwam met name voort uit het feit dat alle ‘gewone’ namen bezet waren. Als alle gewone namen bezet zijn verzin je dus een naam die klinkt als een oerkreet (Wakoopa, Bemba), precies omschrijft wat het doet (RescueTime, Tweetburner) of in ieder geval een inheemse stad (Diigo, Zoho). Lukt dat niet, dan verzin je gewoon een naam en haal je de laatste klinker weg (Trackr, Flickr). En wat Web 2.0 startups kunnen, kunnen ouders natuurlijk beter. Bemba Junior, Schreeuwlelijk Jansen (de Romeinen nummerden hun kinderen overigens, “Quinten” is “de vijfde”), Diigo Maradona of Tristn Teunissn dus.

Genoeg tijd verspild aan deze post. Ik ga vast bloppr.com, bloppr.hyves.nl, flickr.com/photos/bloppr, twitter.com/bloppr, irlconnect/bloppr, blopprr.nimbuzz.com en nulaz.com/bloppr vastleggen. Voor je het weet vind ik een vriendin (die haar meisjesnaam houdt), worden “we” zwanger (zwanger ben je samen tegenwoordig, dat is ook Web 2.0) en is er geen naam meer vrij …[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like