De toekomst van Jong Tuig?

Elke drie maanden komt de creme de la creme van de jonge online media talenten bij elkaar om herinneringen aan die goede ouwe tijd op te halen, plannen te smeden om de online media wereld over te nemen en om bier te drinken.

En zo was 19 november jongstleden alweer de zevende Jong Tuig borrel. Op 17 april begon het met vier man op een grasveldje in Tilburg, ondertussen verzon Robert Gaal ergens rond borrel 3 de naam ‘Jong Tuig’, en waren er al meer dan 120 verschillende jonge online mediaminnende tuigers op de borrels.

Ik vind zelf Jong Tuig leuk omdat het niet te groot is (een van de redenen waarom ik Medialuitjes niet leuk vind), omdat het pretentieloos is (Jong Tuig is geen platform, beweging of wat dan ook, maar een goed excuus om bier te drinken), omdat het niet commercieel is (een andere redenen waarom ik Medialuitjes niet leuk vind), omdat het (in veel gevallen) een gemixt publiek is, omdat het (in principe) onafhankelijk is van welke blog en welk bedrijf dan ook en omdat er mensen komen van (ongeveer) dezelfde leeftijd. De bindende factor is een bepaalde affiniteit en passie met/voor online of andere media. Dat is ook de reden waarom we (J, M, M en ik) de borrel voorlopig klein, gemixt, pretentieloos, non-commercieel, onafhankelijk en voor mensen van ongeveer dezelfde leeftijd proberen te houden.

Maar dat is best lastig. Het is verleidelijk de borrel te laten sponsoren (maar waar eindigt het dan?), het is af en toe moeilijk om niet teveel mensen te willen uitnodigen (er zijn zoveel gave, inspirerende jonge mensen in deze wereld) en het is lastig om het publiek een beetje gemixt te houden. Daarom halen we regelmatig rare grepen uit: zo wordt er al tijden niet meer over geblogd, wordt er in zeer beperkte mate over getwitterd en gaat de uitnodiging wat omslachtig via-via en werkt Jong Tuig met een inschrijflijst (die we de vorige keer dichtgooiden toen 70 mensen zich hadden ingeschreven).

Veel van jullie die mijn blog lezen komen wel eens op Jong Tuig. Wat vinden jullie? Wat willen jullie? Wat zouden jullie doen?

O, even voor de duidelijkheid: luisteren naar jullie tips doen we zeker, of we er naar handelen is natuurlijk iets anders. We zijn wel Jong Tuig 😉

11 comments
 1. Eerlijk gezegd vindt ik de manier waarop het tot dusver gaat prima. Misschien een beetje rommelig inderdaad, maar dat hoort bij de charme. Net zoals de locatie die telkens wisselt en overschreidingen van het aantal geplande inschrijvingen. Trouwens, ik hoorde dat sponsering onverwachte nachtelijke telefoontjes als gevolg kan hebben 😉

 2. Ik vind degenen van jullie die ik ken helemaal geen tuig. Best braaf eigenlijk. Twee opties:

  – Naam veranderen

  Of (voorkeur)

  – Oppunken of opfunken die handel!

 3. @Erwin: daarom mocht ik er, ondanks dat ik minimaal 5 keer te horen kreeg dat ik niet “jong” meer was (met mijn 30 jaartjes) ook te horen dat er dan tenminste nog enig tuig rond liep (dank je wel Polle). 🙂

 4. “Klein, gemixt, pretentieloos, non-commercieel, onafhankelijk en jong” zijn prachtige uitgangspunten die jullie in de nabije toekomst wat mij betreft vast moeten houden.

  Suggesties:
  – Parkeervriendelijke locaties (voor het tuig met leasebak)
  – Rick Astley sing & dance-off (speciaal voor Polle)
  – Bedenk een nieuwe pay-off. 'Goed excuus om bier te drinken' is niet onderscheidend genoeg 😉

 5. “Voor het tuig met leasebak” daar ga je al. Zie het punt van Erwin 😉

  Vraag is ook een beetje of we onderscheidend willen zijn in een pay-off; dan wordt het alleen maar groter, aight?

 6. Jong Tuig in Londen of Antwerpen, mix 50/50 met inspirerende jonge mensen uit NL en uit JT borrelstad 🙂

 7. Zolang ik me met de leasebak op de Nordschleife (Nurburgring) begeef vind ik mezelf qualifying genoeg voor JT. Hoe tuig ben jij eigenlijk zelf Polle? 😉

  Tja, dan moet je helemaal geef pay-off gebruiken. Nu ik er zo over nadenk, misschien dat het loslaten van de bier-pay-off wel meer vrouwelijke JT'ers kan opleveren. Kun je ook meteen die datingservice introduceren. Oh nee, dat wordt het alleen maar weer groter… 😉

 8. 😀 We hebben een JT rond de jaarwisseling in Londen 🙂 In Gent kan het elke woensdag, donderdag of vrijdag 😉

 9. Hee nog meer JT in London met de jaarwisseling…op deze manier kan ik ook nooit eens mijn dagelijkse leven ontvluchten natuurlijk 😉

  Verder vind ik de huidige opzet prima, kort van te voren informeren, wisselende locaties, leuke mensen kan mij er wel in vinden ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Citymarketing spiced up

Marketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van de klant. Citymarketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van die zelfde klant, maar dan binnen het kader van een stad. Dat betekent dat we de basis-elementen van "reguliere" marketing ook kunnen toepassen op citymarketing. De behoeftenpyramides van Maslow en Pinto (die steeds belangrijker wordt door de cultuur, waarden en normen van de Nieuwe Nederlanders), permissiemarketing en natuurlijk de P's. Te vaak is de P van promotie de enige P die wordt ingezet voor de marketing van een stad. Opvallend, aangezien het probleem vaak zit in het Product. Te weinig faciliteiten, faciliteiten die niet aansluiten bij de doelgroepen of waar geen duidelijke keuze is gemaakt. Waarom wordt er niet meer gesegmenteerd? Steden die zich richten op ouderen? Of een stad die zich richt op low-budget bewoners met lage belastingen en veel Aldi's en andere discounters? Zelfs als we enkel naar de promotie kijken schort er nogal wat. Zelden zijn contacten met bewoners en bezoekers personal, relevant en anticipated. Cases als Bloggers in Amsterdam en Audiocitytours laten zien dat nieuwe media bijzonder veel mogelijkheden bieden voor steden.
Donderdag was ik te gast op het Citymarketing Congres van HMV Actis, waar ik voor het NIMA twee workshops mocht geven over Citymarketing. Download mijn presentatie (4.5 MB .pdf).
Jacco, Maaike, Pieter, Teatske en Ellen, dank jullie voor jullie gastvrijheid en de kans ons verhaal te doen. Tot snel!