Marketingtalent verzamelt zich voor de Nationale Marketing Strijd

De volledige toekomstige marketingafdelingen van Unilever, DSM, TNT, Unilever, L’Oreal, T-Mobile en nog een kluitje andere multinationals verzamelen zich ieder jaar februari/maart in Nederland voor een traditionele get-together: de Nationale Marketing Strijd (NMS). Al 19 jaar namelijk komen studenten bij elkaar om uit te maken wie zich een jaar lang “Grootste Marketingtalent” mag noemen.

De NMS is een evenement voor 190 (geselecteerde) laatstejaars studenten aan Nederlandse (en Nederlandstalige) universiteiten die in teams werken aan een reeks marketingcases. Via een ingenieus knock-out systeem belanden uiteindelijk 8 van de 38 teams in de finale, waarin ze uitvechten welk team de titel “Grootste Marketingtalent 2009” (en de bijbehorende bragging rights) en een prijs van 2000 euro mee naar huis mag nemen.

Het evenement is enkel voor studenten en wordt ook door studenten georganiseerd, door de Marketing Associatie Nederland (M.A.N.), een samenwerkingsverband van marketing studieverenigingen van zes verschillende universiteiten in Nederland: 3MA (Maastricht), MAEUR (Rotterdam), MAA (Amsterdam), MARUG (Groningen), MA-Tilburg (Tilburg) en MATUE (Eindhoven).

De volledige informatie over het event staat vanzelfsprekend op de NMS website, maar ik vroeg Maarten Reuser (hoofdsponsor TNT), Anya Galama (voorzitter Nationale Marketing Strijd 2008) en deelnemer Marcel Sanders naar hun ervaringen met de Nationale Marketing Strijd.

Waarom is de NMS interessant voor studenten?

“De Nationale Marketing Strijd is niet te vergelijken met andere evenementen.” zegt Anya “Het is elk jaar in een andere stad waardoor het elk jaar weer compleet anders ingevuld word. Ook is het slechts voor geselecteerde studenten vanuit heel Nederland, waardoor het evenement niet masaal word. Het leuke vind ik dat het evenement echt gericht is op marketing waardoor er een groep studenten met gemeenschappelijke interesses bij elkaar komen. Doordat het gaat om een strijd is het uitdagender dan andere evenementen en toch zijn er ook genoeg andere ontspannende activiteiten waaronder het avondprogramma, diners en een eindfeest.”

Deelnemer Marcel Sanders: “De Nationale marketing Strijd is een uitstekend evenement om met bedrijven en organisaties in contact te komen. Je kunt spreken met mensen van bedrijven waar je in geïnteresseerd bent. Hiervoor bestaat voldoende mogelijkheid tijdens de voorronde en de finaledagen. Daarnaast is het een gaaf evenement waar je studenten leert kennen en een gezellige tijd beleeft.”

Waarom is de NMS interessant voor bedrijven?

Aan het event zijn nogal wat grote namen verbonden: TNT, DSM, Unilever, T-Mobile, L’Oreal, Oce, VODW en Fairchild zijn sponsoren. Anya: “De top aan marketing studenten vanuit heel Nederland neemt deel aan de Nationale Marketing Strijd. Daardoor is het voor bedrijven makkelijker om deze studenten naast elkaar te zetten en de studenten te vinden waar zij naar op zoek zijn.” Maarten Reuser (TNT), de hoofdsponsor van het event, vult aan: “Door deelname aan de NMS, kan TNT al in een vroeg stadium kennis maken met Marketing talenten en zien hoe zij omgaan met praktische marketing vraagstukken die in het dagelijkse leven de revue passeren.

Enne … online marketing?

De afgelopen jaren was online marketing nogal eens een ondergeschoven kindje tijdens de Nationale Marketing Strijd. Maar dit jaar wordt het volgens de organisatie anders. “De rol van online marketing kun je voornamelijk terug vinden in het thema (What’s your ID?). Het op maat maken van producten word natuurlijk vooral mogelijk gemaakt door online marketing. Wij zullen de deelnemende bedrijven stimuleren om de focus van hun cases te leggen op het thema en daarbij ook op online marketing“, aldus Anya.

Inschrijven voor de Nationale Marketing Strijd kan nog tot en met 15 december via de website van de Nationale Marketing Strijd. Als je je aanmeldt, geef dan even als referentie marketingfacts op 😉 Natuurlijk zijn we er ook bij om verslag te doen van de dag.

Noot: uw blogger van dienst was zesmaal onsuccesvol (want gestrand in de voorronden) deelnemer van de NMS en was voorzitter van de NMS in 2004.

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Twitter borrel Tilburg
Yes! I want to learn more

Twitterborrel Brabo Edition 2.0: 21 maart Cafe Babbus Tilburg

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…