De toekomst van Sport? Volg hardlopers live via gps en live video

Team Hardlopen 2.0

Vorig jaar was het twitter, dit jaar is het live video en GPS: morgenmiddag tijdens de Sky Radio Run 2008 zijn Gijsbregt Brouwer, Krijn Schuurman, Peter Ros, Jan Henk Bouman en ik live te volgen op http://hardlopen.admium.nl.

Het is voor ons als lopers boven alles een experiment, een verkenning van de mogelijkheden van sport en techniek. Live wedstrijden volgen is voortaan niet alleen meer voor topsporters, maar is ook betrekkelijk eenvoudig te doen voor simple zielen zoals wij. Hoe verandert de sportexperience als je die live kunt delen en later kunt terugkijken?

De applicatie is een samenwerking van verschillende Nederlandse partijen: Trackr.nl maakt de GPS tracking mogelijk en zet deze netjes op een Google Maps interface. Het doorzenden van live video gaat met LiveCastr, een initiatief van IceMobile en Muse. Via een video inbelverbinding wordt de video content naar een embeddable player gestuurd. Het Amersfoortse internetbureau Admium mashupte alles bij elkaar en deed de aggregatie van foto’s. En misschien nog wel het allercoolste: Samsung was zo
enthousiast over het initiatief dat het vijf nieuwe Samsung Omnia’s
beschikbaar stelde zodat we de wedstrijd live kunnen verslaan.
Hardlopen 2.0 Website

Vanmiddag al waren we bij Icemobile (zie ook de foto’s) om de telefoons op te halen en te testen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de site, aan de techniek en aan de lopers (massage, goed eten, op tijd naar bed 😉 ).

De Sky Radio Run start vrijdagmiddag om 15:30 uur.

Meer?

6 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like