Masturberende vrouwen (polumn voor MarketingTribune)

Met ingang van vandaag schrijf ik maandelijks een polumn (haha, jaja, de woordgrappen krijgt u er gratis bij) voor de nieuwsbrief van MarketingTribune. De eerste gaat over de sympathieke mannen van WeMasturbate:

Masturberende vrouwen

Bijna 21.000 jonge meisjes uit heel Europa hebben zich op Netlog en MySpace aangesloten bij WeMasturbate. Want “jongens masturberen, en dat is algemeen aanvaard, maar wanneer het over meisjes gaat, ieuw“.

Er zijn WeMasturbate shirts en stickers, skins voor je netwerkprofiel, er zijn foto’s van vrouwen die het WeMasturbate-teken maken (dat klinkt onfatsoenlijker dan het is) en via wedstrijden, stemmingen en korte berichten worden de leden betrokken. Een actieve community van 21.000 Europese meisjes rondom het taboe rond meisjes en masturbatie.

Het is een goed voorbeeld. Van hoe eenvoudig niche communities ontstaan, hoe makkelijk jongeren elkaar weten te vinden, hoe makkelijk jongeren uit verschillende landen met elkaar omgaan, hoe open jongeren zijn geworden … maar ik wil het nu ter illustratie van iets anders gebruiken.

WeMasturbate is een project van Bert en Toon, twee beginnende twintigers. Naast studie, baantjes en vriendinnetjes onderhouden ze met een ongekend enthousiasme en passie een community met 21.000 vrouwelijke leden. Ze weten zelf nog niet helemaal wat ze er mee kunnen en moeten doen. Ze denken niet in businessmodellen, maar in kudos en whuffie, ze denken niet aan ROI, maar aan hoe alles nog leuker, beter of makkelijker kan. Ze verdienen wat geld met de merchandise en mogen af en toe en interview voor radio, tv of krant doen. Gewoon, omdat het kan.

Voor hun laatste initiatief, Moberator.com, hebben ze een online plek gecreeerd waar ze live blogs, foto’s en video’s maken vanaf feesten en andere events. Ze kiezen de events uit die ze zelf gaaf vinden. Gewoon, omdat het hen leuk leek eens een keer backstage op feesten te zijn. Ze hebben Nokia en Mobile Vikings (een Belgische telecom operator) zo ver gekregen dat die hen sponsoren met een paar nieuwe telefoons en abonnementen. Gewoon, omdat het kan.

Toon vroeg me laatst waar hij het beste kan gaan studeren als hij meer wil leren over marketing en communities. Ik denk dat er beter wat marketeers in de leer kunnen gaan bij deze jongens. Gewoon, omdat ik denk dat dat heel erg hard nodig is.

3 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like