Cooler dan jij (polumn voor MarketingTribune)

Met ingang van maart schrijf ik maandelijks een polumn voor de nieuwsbrief van MarketingTribune. De derde gaat over de Rooms of Red Bull en de kunst getalenteerde mensen aan je te binden:

Cooler dan jij


Always invite people that are cooler than you” leerde ik van Edial Dekker (die echt heel veel cooler is dan ik). Ik denk dat hij er mee bedoelde dat je altijd je best moet doen om te leren van mensen die je bewondert, van mensen die je inspireren en van mensen die andere ideeen hebben. En dat geldt zeker ook voor merken.

Misschien is het niet altijd de meest comfortabele keuze, maar het verbreedt en verrijkt je denken, het laat je nieuwe mensen ontmoeten en tot nieuwe inzichten komen.

Red Bull nodigt deze hele zomer de coolste mensen die zij kent uit in de “Rooms of Red Bull”, een kruising tussen een kunstgalerij, een boomhut, een museum, een werkplaats, een opnamestudio en een (energy)drankkeet. Een creatieve hotspot waarin alles kan binnen de kaders van inspire, create en expose. De hele zomer geeft Red Bull het pand over aan fotografen, dj’s, kunstenaars, radiomakers en ander jong talent.

Een hele zomer lang. Daarna nemen de uncoole mensen van het het bureau van de projectontwikkelaars het over van Red Bull en wordt het pand terug verbouwd tot een “aantrekkelijke woonlocatie voor het jonge gezin, in het kloppende hart van sfeervol Amsterdam” of “een A-locatie voor uw kantoor op loopafstand van Centraal Station”.

Maar voor deze zomer is de Rooms of Red Bull even een van de meest inspirerende plekken in Amsterdam. Kunst ontmoet nieuwe media ontmoet Aroma Jockey’s ontmoet muziek ontmoet beeldende kunst ontmoet reclame ontmoet fotografie. Er is de Red Bull Music Academy taster, er is een dagelijkse radiouitzending, er zijn workshops, er zijn vrije kunstenaarswerkplekken, er is Red Bull 5 Pics (waarmee Red Bull vorig jaar nog een Sponsorring won), er zijn hangplekken, er is een bar, er zijn feesten, 24-uurs creatieve sessies en er zijn vooral ook veel ongeplande creatieve activiteiten. Alleen al in de afgelopen maand werkten Jazzanova, The New Cool Collective, Nalden, Jong Tuig, Tom Oberheim, the SAE Institute, Martyn en FOAM mee aan activiteiten in het pand. Om nog maar te zwijgen over alle jonge creatieven die hierdoor werden aangetrokken.

Red Bull durfde, hoe oncomfortabel die keuze misschien op sommige momenten voelde, mensen uit te nodigen die cooler waren dan zij. En daarmee zijn ze veel cooler dan een hoop andere merken.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like