In Sound of Sam op Studio Brussel over jongeren en sociale netwerken (Dutch)

Vanavond was ik live in de uitzending van Sound of Sam (met host Sam de Bruyn) op Studio Brussel over jongeren en sociale netwerken en de verschillen tussen Belgie en Nederland. Aanleiding was het Eurostat onderzoek naar internet penetratie en het gebruik van sociale netwerken onder jongeren (en het bijbehorende artikel van De Morgen).

Luister terug

De highlights:

  • Het verschil tussen Belgie en Nederland zit met name in infrastructuur (in Nederland is de penetratie hoger en zijn de kosten lager), cultuur (Nederlanders zijn extraverter en zijn ook dominant op netwerken als LinkedIn en Twitter) en het wijd verspreide gebruik van Hyves (dat de Nederlanders heeft geleerd hoe sociale netwerken werken).
  • Het Eurostat onderzoek is gebaseerd op verschillend verzamelde data uit verschillende landen en is daarom niet helemaal representatief. Zie ook het voorbeeld van de foutieve gegevens over Hyves.
  • Het dominante netwerk in Polen (waar de sociale netwerk penetratie volgens het onderzoek 94% is), is Nasza Klasa. Het lijkt er op dat dit met name gebruikt wordt door Polen om met elkaar tussen verschillende landen contact te houden. Zo is Nasza Klasa in het Verenigd Koninkrijk het op 5 na grootste sociale netwerk.
  • En laten we met zijn allen streven naar goedkoper internet en mobiele telefonie in Belgie 😉
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Bloovi vijf op een rij
Yes! I want to learn more

Media: Bloovi Vijf op een rij: een blik in het leven van Polle de Maagt

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”0″ bottom_padding=”5%” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self”…