Google Docs Mobile live

by Polle on October 17, 2007

Google Docs MobileIk ben een enorme fan van Google Docs. Al mijn word documenten, spreadsheets en inmiddels ook presentaties maak ik er, save ik er en share ik er.

Een van de grote nadelen is dat ik er via mijn MDA geen toegang toe had. Ik loste dat voor kort op door een Google Doc naar mijn GMAil te sturen, zodat ik via GMAil toegang had tot het geattachte document op mijn mobiele telefoon. Maar nu is er dus Google Docs Mobile (http://docs.google.com/m).

Via de startpagina heb je toegang tot de laatst geopende files en een search box. Daarnaast kun je specifieke files bekijken die je getagged hebt (in folders of juist niet in folders), die starred zijn, die gemaakt zijn door jou zelf.

De Word documenten openen als html-opgemaakte pagina, Spreadsheets openen als html-opgemaakte pagina (erg buggy met single-column view) of zijn op te slaan als .xls en Presentations zijn op dit moment nog niet te bekijken.

Er zijn hiernaast nog wel wat aandachtspunten:

  • Presentations kun je niet zien (zoals eerder aangegeven);
  • Spreadsheets zijn enkel single-column te zien (en bijvoorbeeld niet sized widescreen);
  • Ik kan documenten niet delen (mailen, sharen) vanuit de mobiele versie;
  • Ik kan documenten niet editen;

Kortom: handig, leuk, maar ook hier weer een hoop ontwikkelpunten (Google stretcht de term Beta wel altijd to the max).

0 comments

Trackbacks

  1. Backtrackr says:

    test vanaf backtrackr…

    I found your entry interesting do I’ve added a Trackback to it on my weblog :)…

Previous post:

Next post: