Sanoma gebruikt blogs voor lancering Delicious

Op 8 december lanceert Sanoma het blad Delicious, een blad over eten, genieten en alles wat daarmee te maken heeft. Om dat te vieren (en natuurlijk te promoten) lanceerde Sanoma de actie “Win je eigen delicious moment“. Via de actiesite kun je jouw delicous moment invullen (eventueel met foto) en via een verkiezing onder de bezoekers van de site kun je uiteindelijk dit moment ook winnen. Of het dus gaat om baden in champagne, high-tea in het Ritz, met de kids op vakantie of een nog creatievere invulling (u bent per slot marketingminded), het kan allemaal. Het is overigens nog steeds mogelijk je delicious moment in te vullen. Dus heb je altijd al willen baden in verse sinaasappelsap of met een bootje vol aardbeien door de Donau willen dobberen, grijp je kans.

Via diverse foodlogs wordt in samenwerking met Blogads in aanloop naar deze datum de actie neergezet. Verder worden alle blogs over de lancering van Delicious, hoe toepasselijk, via Del.icio.us verzameld.

Resultaat? Een tiental -over het algemeen- positieve posts en een forse toename van de traffic naar de site (ik hoop later nog met meer specifieke gegevens te komen).

Learnings? De buzzability en vormgeving van de actiesite mogen de volgende keer strakker om het effect van de actie groter te maken. Voor veel users is het nog niet altijd direct duidelijk wat de bedoeling is van de site en hoe er genavigeerd moet worden. De rol van visuele content (foto/video) zou groter kunnen om het effect van het dromen van je eigen Delicious moment nog groter te maken. Desondanks werkt het insturen en de voting door de users erg goed en wordt er op diverse blogs al hardop gedroomd.

Seeden via foodlogs is nog vrij nieuw, maar ging gelukkig geweldig. Actief meedenken van bloggers en nuttige kritiek maken het een dankbare groep om te adverteren. Een langere aanloopperiode en een nog meer geintegreerd traject met de bloggers had het effect wellicht nog groter gemaakt.

Kortom, een erg geslaagde actie, enkele nuttige learnings en een goede basis voor toekomstige campagnes.
Voor alle mensen van het Delicious team, heel veel succes!

2 comments
  1. leuk! sanoma mag zo veel tijdschriften maken van me, als ze willen, heerlijk :).

    idd wel beetje vage en enigszins drukke site. jammer ook dat de bevestigingsmail een wit font heeft. dan zie ik de tekst niet in mijn yahoo mail ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like