Internet Adresboek met PIDY

Het Internet Adresboek leverde al het nodige voer tot discussie op. Vandaag ontving ik van de dienst een mail over de lancering van de PIDY, een soort van widget voor op je blog om al je adresinformatie uit je internetadresboek op je blog te tonen.

Of zoals ze zelf zeggen: �De Pidy is een nieuwe tool van Het Internet Adresboek. Hiermee is het mogelijk om je online identiteiten (zoals je Hyves, MySpace etc.) te beheren en te tonen op al je online profielen.� Een voorbeeld vind je op de PIDY blog.
Hartstikke leuk natuurlijk. Kek in flash, makkelijk te plaatsen, maar erg beperkt in customizing. Ik kan weliswaar aangeven welke adresinformatie ik wil tonen, maar ik kan geen kleurtje kiezen, vormpje kiezen of andere trucs uithalen om het geheel beter bij mijn blog te laten passen. En dat is toch wat ik wil. Verder vind ik de functionaliteit nog erg beperkt. MyBlogLog pakt dat wat beter aan. Wellicht een idee wat van die functionaliteiten te integreren in het Internet Adresboek?

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Verkiezingenvoorpret

Op 22 november mag er weer gestemd worden en dat betekent dat de Politieke Marketing boeken en campagnematerialen weer afgestoft worden. Leiden op de kaart (PvdA Leiden), SP's 'Stuur Jan op pad' viral en de cartoon-viral-vete tussen de VVD (met destijds campagneleider Rutte) en de PvdA waren enkele hoogtepunten van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. Dat belooft wat voor het grote werk: de Tweede Kamer Verkiezingen 2006. Een tussenstand en vooruitblik.

Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) geeft inzicht hoe het vroeger ging: bol van schitterende retoriek en aandoenlijke campagneboodschappen. Dat was echter allemaal echter in het vorige millennium, dus dat betekent dat er nu gehyved, geblogd, gevirald, geïdolsd, gepodcast, gemsnd, gegoogled en geweetiknietwat moet worden om de kiezer te bereiken en met name de jongeren te betrekken.