Status van de blogosphere op bloggersdiner Hoofddorp

Donderdagavond organiseerde Amsterdam RAI een bloggersdiner in Hoofddorp met Yme, Frank, Frank, Peter, Krijn en ondergetekende. Het leverde een flink aantal bijzonder interessante discussies op, onder andere over betaald bloggen (zie Yme’s post), redenen om te bloggen (zie ook mijn andere post) en tools om de enorme stroom informatie te managen.

Met name in die laatste categorie is het interessant te zien dat het meta-niveau van informatie (dus niet enkel gewoon feeds/sites bekijken, maar een laag daarbovenop gebruiken die zaken filtert) definitief doorbreekt. Bijna iedereen gaf aan te zijn gestopt met een hoop feeds en tools als OriginalSignal en Tagmeme (Yme, welke tool bedoelde hier ook al weer?), maar ook MonitorThis te gebruiken om de enorme berg aan informatie te verwerken. Ben erg benieuwd welke tools uiteindelijk mainstream doorbreken. Wellicht zijn er ook nog andere makkelijke tools?

4 comments
  1. Jammer dat ik er niet bij kon zijn (andere afspraak!). Afgezien van Bloglines en de feeds die we zelf in de kantlijn van Adfoblog hebben geplaatst, blijven mail-alerts en vooral ook Google Alerts mijn favorieten. Ik heb er vijf lopen (en voeg er soms ad hoc eentje toe): mijn eigen naam, Adformatie, Adfoblog, Second Life en Dutch Bloggies. Over die onderwerpen mis ik dus nooit iets. Echt perfect!

  2. Alhoewel we je misten was het toch een prima meeting πŸ™‚
    Interessant om te zien waar je op monitort … is het in de loop van de tijd ook veranderd voor je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like