Second Life 2.0: Our Virtual Holland

De eindeloze discussies aan voors en tegens van Second Life en goede en slechte voorbeelden hebben een aantal bedrijven de kans gegeven goed na te denken over hun Second Life presence. Van alle multinationals die nu instappen mogen we dan ook verwachten dat ze goed na hebben gedacht over 1) wat hun doelstellingen zijn voor hun aanwezigheid en 2) wat ze komen toevoegen aan de virtuele wereld.

ING, Rivers Run Red en een aantal nog bekend te maken partners (de geruchten die ik heb gehoord beloven erg veel moois daarin) lanceren nu binnen enkele weken Our Virtual Holland, een plek waarin het samenwerkingsverband ondernemerschap en creativiteit binnen Second Life wil stimuleren of, zoals ze zelf zeggen: a place where people have the opportunity to create their own ‘Holland’. You can set up a small business, build a new house or design new products either on your own or together. We want to attract creative and entrepreneurial people and help you to explore the Virtual World. The community of OurVirtualHolland will evolve over time, allowing visitors to express themselves, share experiences and work together. OurVirtualHolland will be a breeding ground for new ideas and initiatives on an international level.

Dit geheel wordt ondersteund door een site met uitgebreide FAQ en een blog en er wordt momenteel gerept over een First Life ondersteuning van het geheel.

Op het eerste gezicht een nobel streven:
– De deur wordt open gezet voor spelen, creativiteit en co-creatie door een open houding door de woordkeuze en het blog: een goede manier denk ik om nu intiatieven te starten als multinational in Second Life. Echter, wellicht zijn er nog bredere mogelijkheden om mensen mee te laten creëeren;
– ING maakt zich in First Life sterk voor ondernemerschap en een extensie in Second Life is dan ook logisch;
– Het is belangrijk waarde toe te voegen met je presence in Second Life. Incubators/partners die professionaliteit brengen in de georganiseerde chaos kunnen mogelijk nuttige bijdragen leveren aan de volwassenwording van het medium;
– Parnering überhaupt is een interessante manier om waarde toe te voegen en breder draagvlak te creëeren;
– Het claimen van het merk Nederland (zoals al eerder in Second Life Amsterdam werd geclaimd) lijkt me op het eerste gezicht een slimme zet: sterk merk met uitstraling;

Alhoewel ik het dus een bijzonder sterk en sympathiek initiatief vind, blijf ik echter sceptisch: ik ben erg benieuwd hoe al dze mooie woorden vertaald worden naar concrete creativiteit en mooi ondernemerschap.

Deze post verscheen ook op Marketingfacts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like