De dag dat de "e" verdween van het Web

Flickr, Boomr, Tumblr, Frappr, Talkr, Soonr, Rel8r, Scribd … waslijsten aan Web 2.0 toepassingen die het zonder “e” moeten doen.

200ok geeft de schuld aan Web 1.0, waar we welhaast dood werden gegooid met de “e”. Het begon met het onschuldige “email”, maar verzandde al snel in eCommerce, eBook, eCard, eZines, eBusiness, eEducation en talloze andere initiatieven, een volledige inflatie van de letter “e” betekenend.

Maar er is hoop in intiatieven als Feedburner en < a href="http://www.twitter.com"Twitter, die weer eer betonen aan de vergane glorie van de “e”. 200ok roept dan ook op allemaal voortaan enkel dergelijke intiatieven, die recht doen aan de “e” te sponsoren.

In de comments wordt overigens ook gewezen op het gevaar van “i” en “my” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Consumententrends: Because “heel snel” isn’t fast enough

Veel, heel veel. En snel, heel snel. Tijd die nu als schaarser is, wordt alleen maar schaarser en de snelheid van de ontwikkelingen gaat alleen maar sneller. Vuurwerk op dag twee van het congres Consumententrends met trendwatchers Herman Konings en Michael Tchung.

Na het bijzonder uitgebreide verslag van Erwin van Lun van dag 1 van het congres Consumententrends in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, neem ik het stokje over. De tweede dag kenmerkte zich door een vrij rustige opzet: opening door trendwatcher Herman Konings (NXT), een keuze uit een drietal workshops ('Futuring in de praktijk' door Hilde Roothart, 'Consumenten van de toekomst en marketingstrategie' door Philip J. Idenburg en 'Zelf trends spotten met de ogen van jongeren' door Huub Nelis en Yvonne van Sark) en tot slot trendwatcher Michael Tchung, waarvoor de verwachtingen ook van te voren al hoog gespannen waren. Alles vanzelfsprekend weer onder het kundige dagvoorzitterschap van Goos Eilander.