Top 40 Feedburner RSS sites

FranticIndustries komt met een zelf samengestelde lijst van de top 40 RSS feeds via Feedburner.

Feedburner is een gratis service die je RSS feeds een steroide-boost geeft: van het aanmaken van een emailnieuwsbrief tot het bijhouden van statistieken en van het geo-taggen van je content tot en met het vormgeven van je feed: alles kan. Alle RSS feeds voor Cafe del Marketing (voor zover mogelijk) heb ik dan ook al weer even draaien via Feedburner.

FranticIndustries doet zelf nog een aantal interessante constateringen:
– Mainstream media en grote bedrijven (NYTimes, Reuters, AFP, Microsoft en Google) hebben liever zelf volledige controle over hun RSS feeds dan ze onder te brengen bij Feedburner;
– Om in de top 50 te staan moet je meer dan 10.000 abonnees hebben op je feed: Met de groei van personal homepages (Google IG en Netvibes) die content via RSS leveren en het steeds makkelijker worden van het gebruik van RSS zal dit aantal in de nabije toekomst wel sterk verder stijgen;
– Een groot aantal van de grotere blogs laat (uit waarschijnlijk strategische overwegingen) niet het aantal subscribers zien;
– RSS is nog steeds een nerd-business. De topsites zijn over het algemeen IT/Tech-sites. Mainstream doorbraak blijft nog achter. Dit ligt volgens mij nog steeds aan het feit dat RSS een weinig eenvoudig is: alhoewel het in Vista makkelijker is je aan te melden op een feed gaat het voor consumenten nog steeds om “het aanmelden op een RSS feed” (leg dat maar eens uit in gewone-mensen taal) in plaats van “abonneren op informatie over mijn favoriete kleding”. Zolang RSS nog niet simpel en makkelijk is zal dit nog wel even zo blijven dus;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like