Altijd toegang tot je MP3’s thuis

AOL komt met Winamp Remote, dat het mogelijk maakt via de webbrowser op je telefoon verbinding te maken met je MP3’s in Winamp op je thuiscomputer. Winamp was ooit de dominate MP3-speler voor op pc’s, maar heeft met name de laatste jaren door met name de komst van iTunes veel marktaandeel in moeten leveren. Dit lijkt een aardige poging toegevoegde waarde te bieden.

Om het systeem te gebruiken heb je drie zaken nodig
1) Winamp geïnstalleerd op een PC (helaas nog geen Mac);
2) Een telefoon met webbrowser (die xHTML toestaat);
3) Winamp Remote geïnstalleerd op een PC;

Erg makkelijk; zo hoef je niet de hele tijd je MP3-lijst te synchroniseren met je telefoon en heb je ook geen last meer van beperkte opslagcapaciteit. Daarbij lijkt het me een prima tool om altijd toegang te hebben tot voice notes (via bijvoorbeeld Jott), tot podcasts of andere MP3’s die je in een databse bewaart. Handig!

(Deze post verscheen ook op mobielbreedband.nl)

2 comments
  1. Lijkt me een hele handige tool. Werkt het ook op gewone PC’s. Ik stel me voor dat ik bij vrienden of op de universiteit dan MP3’s kan spelen vanaf mijn thuis-pc. Dat zou ideaal zijn!

  2. Werkt idd op gewone PC’s; kan zelf helaas niet testen (Mac), maar afspelen van je MP3’s van thuis op de uni of bij vrienden moet zo geen probleem zijn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

De Don

Politieke marketing blijft machtig interessant. Het bouwen aan het imago en merk van een persoon, binnen een van…