Trend update: Dialectpop en nostaligische pop: het gras van het Noorderplantsoen

Wat schaars wordt krijgt waarde. Hoe meer hiphop, hoe meer Amerikanen, hoe meer overproduced muziek, hoe meer aandacht voor dialect en nostalische bands. Hoe meer technologie, hoe meer nostalgie.

In juni had ik het al over de Belgische dialectopoppers de Fixkes en Daniel Lohues die met “Annelie” de Annie MG Schmidt prijs won recent laaide de discussie over “Brabant” als Brabants volkslied weer op en nu hebben we dus een officieus Gronings volkslied.

Ralf Poelman van de Groninger studentenvereniging Albertus nam het nummer als benefietnummer voor het KWF kankerfonds. De YouTube video is inmiddels een kleine 21.000 keer bekeken en er zijn een 700-tal CD’s (van die platte gedrukte schijfjes) verkocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like