Google Docs Mobile live

Google Docs MobileIk ben een enorme fan van Google Docs. Al mijn word documenten, spreadsheets en inmiddels ook presentaties maak ik er, save ik er en share ik er.

Een van de grote nadelen is dat ik er via mijn MDA geen toegang toe had. Ik loste dat voor kort op door een Google Doc naar mijn GMAil te sturen, zodat ik via GMAil toegang had tot het geattachte document op mijn mobiele telefoon. Maar nu is er dus Google Docs Mobile (http://docs.google.com/m).

Via de startpagina heb je toegang tot de laatst geopende files en een search box. Daarnaast kun je specifieke files bekijken die je getagged hebt (in folders of juist niet in folders), die starred zijn, die gemaakt zijn door jou zelf.

De Word documenten openen als html-opgemaakte pagina, Spreadsheets openen als html-opgemaakte pagina (erg buggy met single-column view) of zijn op te slaan als .xls en Presentations zijn op dit moment nog niet te bekijken.

Er zijn hiernaast nog wel wat aandachtspunten:

  • Presentations kun je niet zien (zoals eerder aangegeven);
  • Spreadsheets zijn enkel single-column te zien (en bijvoorbeeld niet sized widescreen);
  • Ik kan documenten niet delen (mailen, sharen) vanuit de mobiele versie;
  • Ik kan documenten niet editen;

Kortom: handig, leuk, maar ook hier weer een hoop ontwikkelpunten (Google stretcht de term Beta wel altijd to the max).

4 comments
  1. Leuk, maar ze hadden toch minstens mogen wachten dat je ook effectief kan bewerken. Voor een tekstverwerker is dat toch vrij essentieel 😉

  2. Pingback: Backtrackr
  3. Ik zou ook graag gebruik maken van Google Docs, echter heb ik nog niet uitgevonden of ik deze bestanden ook te mailen naar anderen. Weet iemand hier een manier voor, want als ik in Gmail een bestand bij wil voegen kan ik niet bij Google docs komen.

  4. @Jan Willem Deze bestanden zijn inderdaad te mailen naar anderen; niet vanuit gmail inderdaad, maar wel vanuit Google Docs zelfs. Via de knop share (rechtsboven) kun je het document zowel naar anderen emailen als anderen mee laten werken aan het document.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like