Sociale netwerken onderzoeken en publicaties

Regelmatig krijg ik vragen of ik nog een stapel interessante onderzoeken over sociale media heb liggen. Om in dat soort gevallen snel te kunnen verwijzen (zie overigens ook dat tag @research op mijn Delicious account) en geinspireerd onder andere door een eerdere post van Marco Derksen op Upstream en het overzicht van Danah Boyd, hierbij een eerste poging tot een overzicht:

Algemeen

Effecten

Identity

Privacy

Tools

Facebook

Friendster

Livejournal

Hyves

MySpace

Orkut

Visualisatie

Communicatie

Landen

Algemeen

Denemarken

Korea

USA

Mocht je nog meer interessante onderzoeken weten: laat even een reactie achter of mail me even, dan voeg ik hem toe.

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like