Lunch 2.0 Hyves Edition

Yme aan het woordEen hippe webdienst als facilitator, een zaal vol nerds en een hapje en een drankje: Lunch 2.0. Lunch 2.0 is een regelmatige reeks van lunches op locatie bij technologie en media bedrijven die inspirerende ondernemers, programmeurs, investeerders, etc. uit de technologie sector samenbrengt. Zoals met meeste 2.0 dingen is Lunch 2.0 begonnen in Silicon Valley.

Koen Kam en Reinout Elhorst van Hyves hielden als aftrap elk een kort verhaal over respectievelijk de nieuwe Hyves Chat (foto) en Hyves en Open Social (zie de presentatie op Slideshare: Hyves en Open Social). De vragen uit de zaal gingen met name in op de privacy, de mate van openheid en de onderscheidende factor van Hyves als Open Social een levelled playing field voor interactie tussen platformen maakt. Steven stal de show met een (aanvankelijk) onbegrijpelijke filosofische vraag over de mogelijkheid om (Yme: “Gelukkig ken ik Steven langer dan vandaag”).

Daarna barstte het geweld pas echt los: een kleine 100-150 man (met opvallend veel Twitterazi overigens) lunchend en netwerkend door het nieuwe pand van Hyves. Roeland P Landegent vertelde bijvoorbeeld over zijn nieuwe initiatief HyvesAAP, een simpele tool die het mogelijk maakt op simpele wijze om zowel Last.fm, Flickr, Twitter, Jaiku als andere services automatisch in je Hyves WieWatWaar te laden. Daarnaast een goede discussie gehad met Floris over friendstreams, de effecten van Hyves als communicatietool en de compensatie bij non-delivery.

Robert en Peter, dank voor het initiatief en Hyves voor het faciliteren van de eerste Lunch 2.0!

Meer over Lunch 2.0 Hyves Edition op

De volgende Lunch 2.0 is op 1 februari aanstaande bij eBuddy (inschrijven).

3 comments
 1. Leuk verslag Polle! Ook merci voor de aandacht bijvoorbaat voor http://www.HyveAap.nl. Enig ding is je woordkeuze voor de Hyve Aap waar ik een beetje mee zit:

  “HyveAap (…) een simpele tool die het mogelijk maakt op simpele wijze om zowel (…)”.

  Maar je bedoelde natuurlijk: “HyveAap (…) een geavanceerde tool (…)”. 😉

  HyveAap gaat beta open ergens volgende week. Veel gerucht zal er nog niet aan worden gegeven aangezien Hyves zelf ook nog hard aan het klussen is om 1.0 van de API live te krijgen. (woensdag a.s. is vlgns mij 0.9 aan de beurt)

  In eerste instantie zal de HyveAap zoals je zegt je digitale presence feeds doorporten naar WieWatWaar op Hyves, maar bijvoorbeeld ook 1-click gadget adden zonder bijvoorbeeld Youtube te verlaten zit ook in de pijplijn.

  Verder zal de HyveAap zoveel mogelijk meegroeien met de groei aan functionaliteiten van de Hyves api.

 2. @Roeland Je hebt helemaal gelijk 🙂 “HyveAap (…) een geavanceerde tool (…)”!

  Goed nieuws over de HyvesAAP. Heb er even mee gespeeld en het ziet er echt top uit. Laat me even weten wanneer de beta open gaat, dan wijd ik er een hele post aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Tea pads?

Bladerend door de deelnemerslijst van de Huishoudbeurs 2006 stuit ik op ‘Pickwick T Pads’. Eindelijk de lang verwachte…

De Don

Politieke marketing blijft machtig interessant. Het bouwen aan het imago en merk van een persoon, binnen een van…