Cafe del Marketing 2 jaar: terugblik en nieuw jasje

Cafe del MarketingTwee jaar geleden begon het allemaal met ‘Case Wijsheden‘, tips voor het maken van marketingcases voor studenten. Inmiddels zijn we 708 artikelen verder en wordt het dus wel eens tijd voor een terugblik en een update.

Populairste artikelen

Van de 708 artikelen zijn de volgende drie artikelen de meest bekeken artikelen (allemaal rond de 1000 maal):

  1. Hyves Gadgets Update: wensen na een week spelen (4713)
  2. Axe crossmediaal: Bom chika wah wah (3490)
  3. Nike Store Amsterdam in aanbouw (2765)

Bezoeken tussen 17 september 2006 en 12 januari 2008

Bezoek Cafe del Marketing
Cafe del Marketing groeit verder stabiel door. De laatste maanden zit ik stabiel rond de 8500 unieke bezoekers per maand en ongeveer 17.500 pageviews.

RSS Abonnees tussen 17 september 2006 en 12 januari 2008

Abonnees Cafe del Marketing
Ook de RSS abonnees groeien gestaag door. Dit weekend mocht ik de 386e RSS abonnee verwelkomen.

Cafe del Marketing: Heden: Update

De laatste grote update was van juli 2007, dus alweer eventjes geleden. Er waren zowel technische als grafische redenen om Cafe del Marketing grondig te herzien.

Op technisch gebied:

  • De WordPress versie was niet helemaal meer up-to-date wat wat problemen gaf met tagging, updates en beveiliging;
  • Veel plugins die ik gebruikte waren overbodig of maakten de site traag;
  • veel ingebouwde features waren overbodig (integratie trackback, technorati tags en alle links aan de rechterzijde);
  • De maximale breedte van 480 pixels die ik had voor posts gaf bij de implementatie van video’s en foto’s nog wel eens problemen (is nu 600 pixels);
  • Ik maakte voor de sidebar nog gebruik van een statische sidebar in plaats van de ingebouwde widgets. Hierdoor moest ik alle wijzigingen in de template uitvoeren en kon ik niet simpel met widgets schuiven (zoals nu);

De laatste grafische update was van april, echt tijd voor wat nieuws. Het geheel is verder opgefrist. Overtollige elementen zijn grotendeels weggehaald. Daarnaast is er een nieuwe horizontale balk toegevoegd waarin ik uitleg wat Cafe del Marketing is, laat zien wat mijn laatste content op Flickr en Twitter was en gelijk de mogelijkheid geef te abonneren via rss en mail en om contact met met op te nemen.

Er zijn nog wat kleine bugs en oneffenheden die ik de komende week hoop op te lossen. Zo ben ik nog niet helemaal tevreden met de vormgeving van de sidebar, verschijnen her en der nog Engelse teksten, moet de portfolio nog even wat netter gestyled worden en mag de weergave van de comments wel wat verfraaid worden.

Ik ben ook erg benieuwd wat jullie van de update vinden.

Cafe del Marketing: Toekomst

Ik heb afgelopen periode besloten dat Cafe del Marketing definitief een Nederlandstalig en eenpersoonsblog blijft. Om eventueel verder te groeien zouden zowel een uitbreiding van het aantal schrijvers als een stap naar de Engelse taal een mogelijkheid zijn. Maar ik denk dat Cafe del Marketing daar het platform niet voor is. Ik vind het te leuk om het als mijn eigen speeltuin en uitlaatklep te gebruiken.

Dat insinueert inderdaad dat er binnenkort andere blogprojecten aankomen 🙂

8 comments
  1. Ziet er zeker erg netjes uit, Pollé! Enige puntje van kritiek, op mijn lap valt de header een beetje weg tegen de achtergrond. Die (menu)balk boven vind ik erg goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like