DutchCowboys 5.0 live: fotoverslag

DutchCowboys 5.0

DutchCowboys is een beetje De Telegraaf van de marketingblogs. Veel, snel, kort, eigenzinnig, een beetje schreeuwerig, soms vol bagger, soms met geniale posts. Vannacht was de lancering van DutchCowboys 5.0. Toevallig was ik bij bouwers, de mannen van Freshheads (zie ook hun blog), in de buurt en mocht dus de lancering van dichtbij zien.

Henk zelf legt op DutchCowboys uitgebreid uit hoe het traject is verlopen. Mijn mening? De blog zit prima in elkaar. De stijl … je vindt het wat of je vindt het niks, maar de stijl is wel erg mooi doorgevoerd. Met name het ratingsysteem vind ik erg strak en een leuke gimmick (het schieten in de header is natuurlijk ook hartstikke leuk). Het meest enthousiast ben ik echter over het doorplaatsen van de video’s in het aparte videochannel en de aggregatie van content. Zo worden bijvoorbeeld tweets van de bloggers van DutchCowboys, die gaan over de posts, onder de posts geaggregeerd.

Tja … nu de content nog 😉

Wout, Sjoerd, Bert Jan, Joost, Dimitri, Gijs, Bas, Joost, Arno, Joost, Jeroen, Daan, Henk en Paul: gefeliciteerd!

Laatste CSS dingetjes
Laatste CSS dingetjes

De achterkant van DC 5.0
De achterkant van DC 5.0

DutchCowboys 5.0 shirt!
DutchCowboys Merchandise

Merchandise
DutchCowboys Merchandise


Henk de Hooge en Ron Smeets

2 comments
  1. Ja, beetje rare manier misschien; maar ik zou graag aan het e-mailadres van Henk de Hooge komen om hem (net als anderhalf jaar geleden) uit te nodigen voor de nieuwe show van Boom Chicago; die op 24-4 in premiere gaat. BVD Sanne 06-54371504.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

“Hello, I’m a Mac …”

“Hello, I’m a Mac ...” “... and I am a PC.” Het begin van elk van de nieuwe Apple Mac ads is hetzelfde. Twee mannen stellen zich voor als Mac en PC en maken vervolgens een praatje, waaruit vanzelfsprekend blijkt dat de Mac beter/geavanceerder/uitgebreider is dan de PC. Dit alles op de Apple kenmerkende witte achtergrond, die we al kennen sinds de introductie van de fel gekleurde bonbon-iMac’s in 1995.

Viruses, Restarting, Better, iLife, Network en Wall Street Journal (WSJ) zijn de zes nieuwe commercials die gebruikers moeten overtuigen om over te stappen van Windows naar Mac. Dat betekent ook direct het einde van de langlopende Apple Switch campagne, waarin gebruikers vertellen over hun overstap van PC naar Mac. Deze campagne verwierf met name online een cultstatus door de ad met Ellen Feiss, die volgens sommigen stoned in de commercial te zien was. De nieuwe campagne is ‘Get a Mac’ en wordt online neergezet middels een aparte pagina binnen de Apple website. Met 14 redenen om over te stappen, behandeling van vooroordelen over de Mac, de 6 TV ads en een “Which Mac are you” hulpmiddel om een keuze te maken uit de verschillende Macs moeten gebruikers overtuigd worden over te stappen naar de Mac. Vermoedelijk wordt deze campagne verder doorgezet in print, er is nog geen informatie over andere uitingen en eventuele acties of over de vraag of de campagne ook in Europa zal draaien.