Weekendje 2.0: pokeren om aandelen startups en rolfokken gijpenderwijs oploeffen


Sander, Carl, Ulco, Ruben, Polle, Robert en Roeland | Foto door Ruben Timmerman

Iedereen heeft het druk. Project hier, blogje daar, borreltje zus, event zo, maar nooit is er echt tijd langer samen te werken en elkaar echt lang te spreken. Wat gebeurt er daarom als je een zevental jonge online-minnende medemensen (“startuppende, netwerkende, smart ass nerds”Ruben Timmerman) een weekend bij elkaar zet in een vakantiehuisje in Renesse?

Een te leuk idee om niet proefondervindelijk vast te stellen. Robert Gaal (Wakoopa), Sander van der Vliet (Kings of Code), Carl Lens (CreativeCrowds), Roeland P Landegent (Slandr, oFeedius), Ruben Timmerman (Usarchy, Eduhub), Ulco Wierenga en ondergetekende sloten zich daarom een weekend op aan de Zeeuwse Kust.

De opzet

 • Oldskool, retro, back to basic: bier, Schrobbeler, Bacardi Mojito, Whiskey en chips. Pizza en pannekoeken. En een simpel dak boven het hoofd;
 • Geen plan: wat komt, dat komt. Geen geforceerde brainstorms of stramienen;
 • Geen sponsoring: geen “dit ontbijt is gesponsord door …” of brainstormen in ruil voor gratis onderdak;
 • Geen PR: niet hoeven bloggen, twitteren of vloggen, geen extern bezoek;

Het weekend

Resultaat? Bovenal een erg relaxed weekend. Een beetje drinken, een beetje zeilen, chillen, pannekoeken eten, pokeren om aandelen in startups, stappen, relaxed ontbijten en elkaar goed leren kennen.

Ongedwongen praten ook over vanalles: van dataportability en SEO/SEA tot goede boeken, Ruben’s killer Mojito’s, spamfilters 0.1, Robert’s drang om zichzelf te foograferen (o.a. hier, hier en hier), rolfokken die opgeloefd moeten worden, vrouwen, vliegertechnieken en Cake php vs. Ruby on Rails boten.

In de zin van gezelligheid en het elkaar leren kennen was het een bijzonder goed weekend. Een weekend is een prima periode om verder te komen dan alleen de borrel chitchat.

Productief (in de zin van discussie en het komen tot concepten) minder. Ik ben voor mezelf niet uit in hoeverre dit erg is. Het weekend was goed zo, maar het blijft jammer dat er niet inhoudelijk meer uit is gekomen.
Mogelijk zou een vaster stramien (en eventueel zelfs facilitators van buiten) tot inhoudelijkere verdieping leiden, maar gaat dat ten koste van het elkaar leren kennen en het relaxte van het weekend? Wat denken jullie?

Inmiddels wordt er alweer verder gedacht … mogelijk een Weekendje 2.1 binnenkort?

Meer weekendje 2.0

3 comments
 1. Het was top! Vergeet ook Roeland’s Qik niet: http://qik.com/roelandp

  Ik vind het dus echt totaal niet erg dat er geen business uit gekomen is. Voor mij was dat ook de instelling niet. Volgens mij moet je hier juist gewoon kennis maken op een dieper niveau en dan later iets doen als dat nodig is. Ik zou ook niet weten wat ik moest beginnen met een stelletje bezopen Cake-PHP’ende landrotten als jullie :p

  Oh en dat zelf-fotograferen heeft trouwens weer met die documentatie-fetish te maken, misschien maar eens professionele hulp zoeken inderdaad 😉

 2. Was zeker chill. Ja, inhoudelijk, tja… Zoiets forceer je denk ik toch niet, en als het komt, komt het later ook wel en dan helpt dit weekend op sociaal vlak zeker.

  BTW, die letters op jouw blog zijn echt totaal onleesbaar, verander dat es!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like