Glazen bol kijken voor filmstudios

Perez Hilton (ik schaam me er geen moment voor dat ik zijn blog graag lees) schreef gisteren over de release data van Iron Man 2 (Iron Man is nu in de bioscoop):

Iron Man 2 is set tentatively scheduled to be released on April 30, 2010.
Talk about moving quickly!
And Marvel’s movie, titled The Avengers, even has a release date. It’s set to come out in July 2011. We smell a 4th of July release date happening.
(…)
It appears 2011 will mark an “Avengers”-themed summer for Marvel. It’s The First Avenger: Captain America is set to be release on May 6, 2011, followed of course by the July release of The Avengers.

En ik was behoorlijk verbaasd over de release data. Over drie (!) jaar.

Als er (naast de muziek business) een branche is die sterk gaat veranderen over de komende periode is het wel video/film. Van live (life) streaming met services als Qik tot thuisbioscopen en prive-mini-tvs (iPods) en van prive-tv-backchannels via twitter (het is weer Dragon’s Den tijd op Twitter) tot augmented reality (denk aan videolagen a la Minority report) en de stroom aan user generated content.

En dan drie jaar vooruit plannen? Heftig.

Hoe zou TV/video/film er over drie jaar wel niet uit zien? En kun je daar wel drie jaar van te voren mee bezig zijn?

1 comment
  1. Mijn favoriete voorspelling over de toekomst van video/film/TV kijken komt overigens nog altijd van de Belgische trendwatcher Herman Konings: als tegenbeweging voor het grote aantal uren dat mensen uit huis besteden gaan ze meer uren thuis besteden. Thuis zoeken mensen meer prive ruimtes op om TV te kijken en met name het aantal uren dat TV wordt gekeken in de slaapkamer groeit enorm. In de slaapkamer kijken mensen vaak naakt TV en het feit dat mensen naakt zijn beinvloedt weer de wijze waarop mensen TV kijken. Zo zouden mensen emotioneler zijn en gevoeliger (receptiever) zijn voor boodschappen. Fascinerend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Dik
Yes! I want to learn more

Don’t know Dik, but I digg it!

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/6″…