Representatie van jongeren op profielsites bij FOAM

Morgen om 15.15 gaan in de Tuinzaal van FOAM, het fotografie museum Amsterdam, Hans Kemna (Kemna Casting), Alexander Schouten (VU) en Hoite Polkamp (MySpace Nederland) in discussie over de manier waarop jongeren fotografie gebruiken om zichzelf te representeren op profielsites. Ikzelf ga een dappere poging doen deze discussie in goede banen te leiden.

Ik wil het in ieder geval hebben over stereotiepen in de representatie van jongeren, sterotiepen in de fotografie, w.o. “de MySpace foto”, in hoeverre verandert de fotografie op profielsites door de traditionele fotografie en in hoeverre verandert de traditionele fotografie door de fotografie op profielsites. Andere suggesties?

De discussie is onderdeel van FOAM Fusion, een tweedaags evenement van FOAM op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei rondom fotografie.

Update: Toegang is gratis. Mocht je het niet kunnen vinden/nog vragen hebben, bel me dan even op 06 15436437 of mail me op info@polle.net

7 comments
 1. In hoeverre is privacy voor jongeren nog een issue. Zijn ze zich wel/niet bewust van het podium (en de schaal daarvan) waar ze op opereren en . Is de keuze of iets van jezelf te laten zien, of jezelf 'in the picture' te plaatsen een bewuste keuze? Of zoeken jongeren heel bewust grenzen op. (en dan oppassen dat de discussie niet alleen gaat over 'het gevaar' ervan, maar juist over het jezelf op een andere of nieuwe manier presenteren)

 2. Jazeker, ik zal een kort verslag tikken. Ben met name ook benieuwd naar de interactie tussen Kemna en Polkamp/Schouten.

 3. Dank voor je uitgebreide reactie!
  Ik denk dat we daar aan raken maar niet super diep op ingaan. Het publiek (veelal fotografen) is er niet helemaal naar en de privacy-discussie breed voeren is denk ik meer iets voor een andere gelegenheid.
  Wel denk ik dat we het hebben over soorten fotografie, waarbij we ook zullen raken dus aan die privacy-zaken. Alexander heeft ook wat informatie over de evaluatie van de fotografie; hoe is deze over de afgelopen jaren veranderd. Dat is ook wel interessant. Zoals beloofd ook bij Dennis zal ik later kort verslag doen.

 4. Misschien iets over journalisten en bloggers , de grenzen tussen professionalisme en hobbyisme vervagen. Lijkt mij dat dit ook speelt bij fotografen. Iedereen is fotograaf, toch?
  Zie Flickr, staan prachtige foto’s op van amateurs. Hoe kun je je als fotograaf nog onderscheiden? Hoe zit het met de kwaliteit?

 5. Eens. Volgens mij verdwijnt de grens tussen amateurs en professionals, beginners/jongeren en gevorderden. Het gaat over kwaliteit, snelheid, originaliteit. Leeftijd vervaagt in de online wereld. Als je goede content levert (en dat is dan weer afhankelijk van het oordeel van jouw publiek), tel je mee.

 6. Wanneer tel je mee op een online platform? Wat zijn criteria voor succes? Plaats je foto's, blogs, muziek om jezelf te uiten, origineel te zijn of wordt er vooral 'meegedaan', gekopieerd? Welke 'mode' of trends zijn er in onderwerpen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

De Don

Politieke marketing blijft machtig interessant. Het bouwen aan het imago en merk van een persoon, binnen een van…