Peptopro

Peptowatte?! Precies, Peptopro (spreek uit op z’n Nederlands Peptôôhprôh). Een van de producten die DSM dichter bij de consumenten brengt. Een van de stars van het bedrijf, naast onder andere Teavigo (groene thee extract) en natuurlijk Dyneema (sterkste vezel ter wereld). DSM heeft namelijk een beetje een suf imago onder de Nederlandse bevolking. En zeker ook onder studenten.

DSM is namelijk groots in het aanleveren van grondstoffen (steevast gooien medewerkers met de oneliner ‘in elk product dat je in je huis hebt zit wel een DSM-stof’), maar wat minder in de marketing. Besloten is dan ook om zelf producten te gaan ontwikkelen en vermarkten die dichter bij de consument staan. Mooi streven, ware het niet dat er bij DSM niet zo veel marketingkennis is.

Het partnership met NOC/NSF was dan ook een vrij voor de hand liggende stap. Peptopro is een resultaat van de samenwerking tussen DSM en NOC/NSF en werd ingezet al tijdens de laatste zomerspelen. Het versnelt het herstel van sporters en dat leverde nogal wat free publicity op. Sporters blij, NOC/NSF blij, DSM blij. Na het succes op de Olympische Zomerspelen zouden de aanvragen online dus wel binnenvliegen. Dachten ze bij DSM. Niet dus.

Enige tijd geleden had ik de kans met de marketeers achter het product te praten. Uit pure interesse vroeg ik waarom ze het product Peptôôhprôh (Nederlandse uitspraak) noemden en niet PepTOPro (Amerikaans/Engelse uitspraak). Beiden keken elkaar aan. Daar hadden ze eigenlijk nog niet over nagedacht …

Heren, succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like