1-0 voor in het gesprek

Besteed een gelijke hoeveelheid tijd in de voorbereiding van eenn gesprek als dat je denkt dat het gesprek gaat duren.

Een van de meest waardevolle adviezen die ik in de afgelopen jaren heb gehad. Een van de zaken waar ik tegenwoordig mijn tijd in steek is het uitzoeken wie ik tegenover me heb. Hobby’s, studie, interesses, baan, carriëre, woonplaats … alles. Het helpt me de ander beter inschatten en daarop inspelen en dat geeft vaak net een stukje voorsprong/zekerheid.

Vanzelfsprekend is stap 1 het Googlen. Hier is vaak al erg veel informatie te vinden, zeker wanneer je resultaten uit de ene zoekopdracht gebruikt voor een nieuwe zoekopdracht (probeer voor de grap eens achter het 06-nummer van Jack de Vries, de voorlichter van Balkenende en campagneleider van het CDA te komen … staat er allemaal op).
Heeft de persoon misschien een blog? Gegarandeerd te vinden via (wederom) Google.
Wat wordt er over een persoon geschreven in andere blogs? Via Technorati.
Hyves biedt nog wat aanvullende informatie. Wat voor vrienden heeft een persoon? Hoe wordt er op hem/haar gereageerd in het reactie-paneel? Wat voor muziek luisterst hij/zij? Etcetera, etcetera.
Na een afsluitend rondje LinkedIn zijn we ruim voldoende voorbereid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like