Nieuwe Cafe del Marketing

Lente, enkele onpraktische eigenschappen van de lay-out en inmiddels alweer enige maanden geleden dat we een restyling hadden, dus Cafe del Marketing was nodig toe aan een opfrisbeurt. Inmiddels alweer versie 4.0.

De grootste wijzigingen op een rijtje:

  • Restyling: de vorige Cafe del Marketing was wit, clean en overzichtelijk, maar gaf 1) weinig ruimte voor links en was 2) niet ideaal om grote lappen tekst weer te geven. Daarom is 1) de sidebar een stuk compacter en uitgebreider geworden in het tonen van berichten en reacties, maar ook andere content van me op andere plaatsen op het net en mijn favoriete andere sites, waardoor hopelijk de waarde van Cafe del Marketing als plek voor meningen en inspiratie nog hoger wordt. Daarnaast is 2) ook het content-gedeelte compacter en is met name ook alle meta-informatie op de berichten (dus de tags, categorieen, maar ook de mogelijkheid het bericht door te sturen of door te plaatsen op social bookmarking sites als Del.icio.us en Stumbleupon) overzichtelijker weergegeven en van plaats gewijzigd om makkelijker gebruikt te kunnen worden;
  • Snelheid: het aandeel aan images is omlaag gehaald en in het laden van de pagina zijn wat aanpassingen gemaakt (sidebar wordt nu bijvoorbeeld als laatste geladen in plaats van als eerste, waardoor je eerst de tekst ziet en dan de sidebar), waardoor het geheel wat sneller zou moeten laden. Mijn provider blijft vooralsnog niet de snelste, maar daar wordt ook aan gewerkt;
  • SEO optimalisatie: nieuwe titels, betere integratie van de tags, beter gebruik van de html-titels (h1,h2,h3 enzovoorts), meer uitgaande en binnenkomende links en wat extra plugins moeten de vindbaarheid nog eens verder gaan vergroten de komende tijd;
  • Integratie Del.icio.us: Del.icio.us is niet alleen mijn opslag voor favorieten, mijn bookmarks bar in Firefox (zie ook), een Gettings-Things-Done-Systeem (opslag berichten om over te bloggen en om te lezen), maar ook een manier om overzichten van campagnes te maken (zie o.a. Secretaresseblog en Pitch); kortom mijn linkmanager on steroids. Alle blogrolls aan de rechterzijde zijn dan ook op basis van mijn Del.icio.us favorieten. Tot slot is er een dagelijkse post van mijn nieuwe favorieten. Het eerste overzicht (nou ja … alle 1) was gisteren.
  • Nieuwe RSS Feeds (zie ook mijn vorige bericht): om structuur te brengen in de namen zijn de namen van de feeds naar hetzelfde stramien teruggebracht. Verder zijn er een aantal feeds bijgekomen. Het samenvoegen van feeds gaat overigens magistraal met Yahoo Pipes (waarover later meer);

Op de to-do lijst staan nog het aanpassen van de pages (Portfolio, Polle de Maagt, enzovoorts) en het verder uitbouwen van de lifelog. Mooie actiepunten voor het weekend 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Flickr voor marketeers

Een fenomenale hoeveelheid foto's, overzichtelijk geordend door trefwoorden (tags) en samengebracht in groepen. Voeg een vleugje community-building (zie ook de Flickr Events in Nederland) en vrienden-connecties toe en je hebt een van de grootste succesverhalen van Web 2.0, Flickr. Een indrukwekkend model, dat door Luke Wroblewski (van Yahoo!, eigenaar van Flickr) recentelijk overzichtelijk werd uitgewerkt. Na 'Hyves voor marketeers', nu ideeën voor het gebruik van Flickr door marketeers: