Mail2RSS: nooit meer email

RSS is mijn nieuwskanaal of choice (zie ook mijn post over het kiezen van communicatiekanalen/tools), zeker nu ik Robert Scoble-style feeds lees. Tweemaal daags zo’n 200 feeds en dan ben ik weer helemaal bij.

Daarnaast ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe feeds, het liefst zo niche/obscuur mogelijk, omdat daar nog interessante informatie en zelfs eventuele scoops liggen. Via een tip op LinkedIn kwam ik op Iconoculture en Thrillist. Beiden op het eerste gezicht interessant. Maar alleen in nieuwsbriefvorm (waarom?!)). Grrr. Ik erger me al langer aan de Weekly PoliTicker (geweldige informatie, maar alleen in nieuwsbrief).

Enter Mail2RSS, een webservice die je email(nieuwsbrieven) omzet naar RSS.

Hoe werkt het? Je maakt een emailadres aan @mail2rss.org (bijvoorbeeld naamvanjefeed@mail2rss.org), vult dat in als emailadres op de website waar je je aan wilt melden voor een nieuwsbrief en vervolgens wordt deze omgezet naar een RSS 1.0 of RSS 2.0 feed in de vorm van http://mail2rss.org/naamvanjefeed.xml.
Ik kan me ook voorstellen dat het handig is om op deze wijze bijvoorbeeld delen van je gewone email-inbox ook om te zetten naar RSS (maak een filter aan voor specifieke email, forward deze naar naamvanjefeed@mail2rss.org en lees de RSS feed uit. Vervolgens zou je de RSS feed ook nog eens via Twitterfeed om kunnen zetten naar een “Twitterbot”).

Nooit meer email(nieuwsbrieven): Mail2RSS. En nu hopen natuurlijk dat alle email nieuwsbrievenmakers ervoor zorgen dat Mail2RSS overbodig wordt doordat ze gewoon RSS feeds gaan aanbieden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Polymedia gaming

We gaan allemaal gamen. Niet alleen omdat zo'n 75% van de jongeren regelmatig games speelt (Young Mentality), omdat in-game advertising geen drol kost en meer oplevert dan een hoop andere media en omdat iedereen zegt dat dat moet, maar vooral ook omdat we grote groepen consumenten kunnen meenemen in hele nieuwe, andere –al dan niet merkgerelateerde- werelden. Serious Games, het gebruik van games voor toepassingen biedt daarbij bijvoorbeeld aanknopingspunten binnen de gebieden van onderwijs, training, gezondheid en maatschappelijke projecten.

Kunnen we consumenten door games nu al écht meenemen in andere werelden? Mwah ... natuurlijk hebben we al een flink aantal succesverhalen van mega-populaire games en een occasionele Zuid-Koreaan die het leven laat na een 50-urige game-marathon, maar echt structureel contact maken met grote doelgroepen op een uitgebalanceerde wijze gebeurt nog te weinig.
Polymedia concepten, echter, waarin games niet alleen via internet, bord of PSP worden gespeeld, maar via een veelheid aan kanalen écht ingrijpen in het leven van deelnemers bieden veel meer mogelijkheden.