Wat is jouw Dutch Wife?

Blauwe EngelOp een vrijdagavond, anderhalve week geleden, was ik voor het eerst in de Blauwe Engel, DE vrijdagmiddagborrelkroeg voor alles wat werkt in en rondom op WTC in Amsterdam. Heel veel pakken, heel veel stropdassen en heel veel mensen die zichzelf enorm belangrijk vinden en daarom in principe universeel uitwisselbaar zijn.

Hoe val je daar in op? Sommigen gaan harder schreeuwen of kopen een duurder pak. Anderen gaan met duizelingwekkende snelheid alle mensen die ze (vaag) kennen langs om handen te schudden en kaartjes uit te delen. En om zich dan te onderscheiden met kaartjes hebben ze de meest exotische vormen, materialen, kleuren en vormgevingen.

En dan heb je Hans. Hans is naast een van de meest getalenteerde en intelligente personen, misschien wel de meest belabberde danser die ik ken en daarmee ook gelijk de persoon die zich daar het minste van aan trekt. Maar door zijn manier van dansen weet hij altijd weer met verbazingwekkende eenvoud, enthousiasme en spontaniteit contact te leggen met mensen. Ik kan inmiddels de hilarische, maar vooral ook geweldig gezellige situaties die dat heeft opgeleverd niet meer tellen. Het is (een van de) dingen die hem uniek maakt en waardoor mensen hem nooit meer vergeten.

En daarnaast heeft Hans OOK nog een Parisienne als vriendin (ook alweer een mooi verhaal). Het deed me in de Blauwe Engel op dat moment gelijk terugdenken aan het artikel “What is your Dutch wife” dat ik een tijd terug las, over hoe je opvalt tussen sollicitanten: “… He happened to mention that, while living in Holland, he had gotten married to a woman there.
For some reason my boss found the idea of the man having a dutch wife fascinating. He called the guy in for an interview, decided the guy was okay, and hired him. The guy was a reasonable choice–the bank he’d worked at used the same kind of computer, so he was as good a match as anybody we’d gotten a resume from. But that’s not what got him hired–there were six or seven other people whose resumes were about as good. What got him hired was that he had a dutch wife.

Onderscheiden als blog?

Maandag had ik het er over met de SpotLightEffect Boys en Girls op hun verjaardagsfeestje. Hoe onderscheid je je nog als blog tegenwoordig? Moet je een niche opzoeken zoals Dennis met YoungMarketing of Arjan met Mokkamarketing? Moet je een groot en breed blog willen worden als Marketingfacts? Of moet je je profileren als startpunt van jong talent, wat wellicht een logische propositie is voor SpotlightEffect? Of maak je er een persoonlijk blog van, hopende dat volgens de Long Tail theory er altijd wel iemand geintereseerd is in wat jij te melden hebt?

Onderscheiden als Polle?

Terug naar het je onderscheiden als persoon. Ikzelf heb altijd het voordeel van mijn naam gehad. Polle de Maagt. En in (steeds mindere mate) van mijn leeftijd (jonge knul en dan heb ik ook nog eens een babyface met perzikhuidje). Daarnaast kan ik weinig anders echt heel goed dan enkel mijzelf zijn. Dat probeer ik dan ook te uiten door in ieder geval zoveel mogelijk te delen. Via Flickr, via Hyves, via Twitter en, als het gaat om online-related zaken via dit blog.

Polle.net/Cafe del Marketing is niet echt onderscheidend. Ik schrijf graag over de dingen die me bezighouden en dat heeft vaak te maken met sociale media. Als we kijken naar de Hollanders schrijft Yme op eenzame hoogte over sociale media en weet Lode met Propaganda Online oneindig veel meer. Maar het is wel allemaal Polle.

Ik probeer daarnaast in ieder geval mijn kaartje en signature onderscheidend te houden (maar wel in lijn met mezelf) door geen standaard adres opsomming te geven met
I am Polle de Maagt. Consumer. Storyteller. Marketeer.
I live at 77 Melsbroekstraat, 5042 TL Tilburg, The Netherlands.
Call me on +31 6 15436437, email me at info@polle.net or visit my blog and portfolio at www.polle.net.
Thank you.

En ik zoek inderdaad nog naar een Dutch Wife ๐Ÿ˜‰

Wat is jouw Dutch Wife?

5 comments
  1. Leuk en interessant artikel Polle!

    Je geeft het zelf al aan: springplank voor jong talent. Verder proberen we zoveel mogelijk interviews te regelen.

    Wat betreft persoonlijk imago heb ik natuurlijk ook mijn naam mee ๐Ÿ™‚

  2. Leuk artikel, Polle! Onderscheidend zijn is wat mij betreft stap 1 van alle marketing enn /of communicatieplannen, maar idd ook als persoon. Zeker in de wereld waarin wij bloggers/entrepreneurs/marketeers ons begeven is personal branding carrieretechnisch gezien van levensbelang. Helaas helpt mijn naam me weinig, Peter Evers is helaas geen unieke naam, misschien Peter X. Evers er van maken? Mijn visie is dat ik maar gewoon de beste Peter Evers moet worden.

  3. Leuk Polle, van je naam dat klopt, ik kan dat verifiรƒยซren bij mijn vriendin, ze kent een aantal van mijn contacten vanwege hun voornaam: Polle, Lolle, Dinne, Gerke.

    ‘My Dutch wife’? Een soortgelijke als die van jou. Mijn voornaam werkt enigszins mee. Daarnaast ben ik een doener, niet lullen maar poetsen, daarmee krijg ik vooralsnog veel voor elkaar (op een positieve manier). Dan krijg je op den duur een top of mind positie bij bepaalde mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like