Presentatie “We the Media” voor studenten Fontys


Gisterenmiddag gaf ik in het kader van het vak merkstrategie een korte (15 minuten) presentatie aan studenten van de Fontys Hogeschool Communicatie over “We the Media“, citizen journalism/burgerjournalistiek en wat dit betekent voor merken.

Erg lastig om in zo’n korte tijd een heterogeen publiek EN uit te leggen wat citizen journalism is EN wat dit betekent voor merken EN hoe merken hier in basis mee om kunnen gaan. Was dan ook niet helemaal tevreden met de presentatie; weer een stimulans om binnenkort te gaan zitten om helder en eenduidig alles op papier te zetten.

1 comment
  1. Polle,

    Interessant. Zijn er ook studenten die met hun mobieltje gefilmd hebben en het op YouTube hebben gegooid, vlak nadat je klaar was? Dat was wel een leuke zet geweest ;-). Altijd leuker dan een pp presentatie…

    Ik heb zowel het rapport van Bowman & Willis als het boek van Dan Gillmor doorgeploegd, destijds voor mijn scriptie. Veel van wat ze schrijven is tot nu toe behoorlijk far-fetched gebleken. Veel van wat Gillmor roept over nieuws en over het slagen van burgerjournalistiek (in niet-niche omgevingen, moet gezegd) is volgens mij nog wel ver weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like