Presentatie "We the media/social media" voor de Voorlichtingsraad (VoRa)

Afgelopen woensdag hield ik een presentatie over We the Media/Social Media voor de jaarlijkse borrel van de Voorlichtingsraad (VoRa) van de overheid. Als opwarmer voor Conrad Bird (Joint Action Leader bij het UK Cabinet Office) mocht ik ingaan op hoe jongeren gebruik maken van nieuwe media.

Het was indrukwekkend om zoveel nieuwe media believers en ambassadors te zien die werkzaam zijn bij de overheid. Heel eerlijk gezegd had ik vooraf niet een geweldig beeld van de combinatie van overheid – nieuwe media. Daarom was het des te verhelderend om met verschillende mensen van gedachten te wisselen. Er is een enorm breed scala aan nieuwe media projecten die lopen bij de verschillende ministeries. De een nog cooler dan de ander.

Gerry, Sanne, Loulou en Co, bedankt voor de uitnodiging en de organisatie. Mirna, Rob, Conrad, Marcello, Jeroen, Martijn, Gerrit; geweldig om jullie te ontmoeten en tot snel!

To be continued …

Noot: de presentatie is niet de volledige presentatie die ik hield (daarvoor had je aanwezig moeten zijn ๐Ÿ˜‰ ). Foto’s door Frank Schuil en Polle de Maagt.

5 comments
 1. Ziet er goed uit! En overtuigend bovendien, door diverse ontwikkelingen te demonstreren door te tonen hoe ze in een dag uit het leven van Polle de Maagt voorbij komen. Erg sterk.

  Heb alleen 1 vraag: waarom heet de presentatie “We the Media”? Het gelijknamige boek van Dan Gillmor gaat in over de opkomst van burgerjournalistiek op internet, over nieuwsproductie. Je lijkt vooral een digitale, genetwerkte levensstijl te etaleren, maar als het gaat om nieuws en journalistiek consumeer je (op digitale/mobiele wijze weliswaar) mediaproducties die op traditionele journalistieke wijze tot stand komen. “we the media” impliceert echter nadrukkelijk dat er sprake is van traditionele journalistieke taken die door ‘het volk’ worden uitgevoerd; dit is echter een ander aspect, een andere ontwikkeling van ‘web2.0’. Zo ontstaat enige begripsverwarring. Eens? Of heb ik het mis, of bedoel je het anders?

 2. @Jaap Thanx!

  Je hebt helemaal gelijk. Ik pas “we the media” in de Gillmoriaanse bewoordingen inderdaad fout toe en maak me idd schuldig aan verwatering van t begrip :S Guilty as charged.
  Heb het hier gebruikt om aan te geven dat zendergericht nu interactief wordt en kwam met name goed uit in de vorm (sheets ‘we the media’, ‘me the media’ en ‘you the media’).
  Dus niet correct aan het begrip, maar gekozen om mn punt te maken en omdat het in de vorm goed paste.

 3. Als je het wat breder opvat, van zender-ontvanger naar interactief, dan is het alweer veel beter toepasbaar inderdaad. Ik zat dan ook lekker te muggenziften ๐Ÿ˜‰

 4. Hallo Polle, Erg mooie slides! Goed voorbeeld van hoe het wel moet, tenminste als je verhaal erbij net zo beeldsprekend is, maar dat moet goed zijn gegaan gezien het aantal presentaties wat jij geeft. Leuk om je via polle.net bezig te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like