Waarom Symbaloo het best eens zou kunnen gaan maken …


… en dat heeft niet eens wat met de kwaliteit van de applicatie te maken.

Ik ben helemaal geen Symbaloo gebruiker. Symbaloo is een soort van kek vormgegeven startpagina die je volledig naar je eigen voorkeuren kan instellen. En dat vind ik hartstikke onhandig; ik wil gewoon hardcore een lijst met contentitems. Google Reader met shortkeys, dat is mijn ding.

Maar ik snap dat Symabloo aansprekend is (simpel, customizable, mooi vormgegeven) en ik snap ook dat het een populaire stand was op de laatste The Next Web. Maar Symbaloo heeft nogal wat concurrenten: de hardcore informatie junkies gebruiken veelal Google Reader en Netvibes als startpunt, iGoogle heeft ook geen verkeerd aantal gebruikers en nog steeds zweren hele volksstammen bij startpagina.

Terug naar Symbaloo. Gisteren kreeg ik een mailtje van de heren:

Beste webmaster,

We sturen je dit mailtje omdat een Symbaloo-er jouw website heeft toegevoegd op zijn desk.

Symbaloo is een snelgroeiende, persoonlijke startpagina. Op dit moment krijgen Symbaloo-ers bij het toevoegen van jouw website nog geen logo te zien. Om een fraai blokje op Symbaloo te krijgen, willen we je vragen om je logo te uploaden via www.symbaloo.com/go/addtosymbaloo.

* Kenmerken blokje:

* Het blokje heeft een formaat van 80 bij 80 pixels
* Het icoon is 60 bij 60 pixels, met een transparante achtergrond
* Bestandsformaat: GIF, JPG of PNG (max 200kb)

Mocht je vragen hebben of kom je er niet uit? Laat het ons weten.

Geniet van je dag!
Team Symbaloo

Wat een nette mail. Al eerder schreef ik over het ambacht van de bevestigingsmail. Daar stelde ik “Veel emails die weinig creatief (of te creatief), te onduidelijk (of juist te juridisch-dichtgetikt-duidelijk). Vrijwel geen enkele sluit aan bij de stijl, toon en vormgeving van de service. (…) Een helder, duidelijke mail, die aansluit bij de stijl, toon en vormgeving van de service is dan ook wel het minste wat we als gebruikers mogen verwachten.

En dat is precies wat Symabloo doet. De mail is kort, helder en informatief (wat is Symbaloo, waarom deze mail, waarom zou ik naar de site gaan) en bovendien is het wat ver-Symbaloo-d (Symabloo-er, geniet van je dag).

Enthousiast als ik was stuurde ik een korte mail (ja, zelfs als ik mail denk ik af en toe nog wel eens dat ik binnen de 140 tekens van Twitter moet blijven; een soort Twitter-deformatie is dat):

Heel erg nette mail, heren!

En bovendien meldde ik op Twitter

Waarop Joost de Valk gelijk reageerde

Nog geen twee uur later (‘s avonds om tien uur! bij Symbaloo hebben ze geen kantooruren zoals bij Hyves 😉 ) ontving ik:

Hoi Polle,

Dank voor je compliment! Ik heb dit stukje geschreven samen met mijn stagiair, ik ben geen marketing expert maar het boeit me wel erg! Kun je aangeven wat je er goed aan vindt?

Fijne avond nog!

gr. Sander
Symbaloo

En toen was ik helemaal om. Symbaloo verstuurt goede emails en gaat daarbij ook nog eens top om met de feedback: ze ontvangen een positieve reactie van een user en doen hun uiterste best hier nog verder lering uit te trekken. Geweldig.

Leg dat naast het artikel “For Some Startups, Blog Coverage Really Matters“, waarin beschreven wordt hoe en waarom Friendfeed het won van Mugshot. Stelling is dat het veel te maken had met de blog coverage en de manier waarop ze omgingen met publiciteit.

Symbaloo zou het best eens kunnen gaan maken.

7 comments
  1. Joost, goede! Ik brainstorm volgende week met Tim, David en Sander van Symbaloo onder het genot van een biertje verder en neem de tip dan zeker mee 🙂

  2. Daarnaast heeft de gehele e-mail ook een positief lading. Puur om het feit dat iemand anders, jouw site aan zijn Symbaloo toevoegt. Dat is namelijk altijd leuk.

    Ik denk niet dat Symbaloo 'het' gaat maken. Waarom gebruiken we niet gewoon de favorieten van de browser? Is dat omdat we te veel informatie niet kunnen ordenen? Dit zelfde probleem zal zich ook voordoen bij Symbaloo. Ik geef ze echter wel een kans als verzamel-informatie-zoekpunt, maar om favorieten op te slaan niet.

  3. Bas, je hebt helemaal gelijkl een positieve mail is altijd leuk.

    Ik zie het ook zeker niet als plek om favorieten op te slaan, maar als een startpunt/startpagina/verzamel-informatie-zoekpunt. En dan is het een goede localized version van Netvibes.

  4. Het leuke van Symbaloo is dat ik het de afgelopen maanden regelmatig tegenkom. Dat constante is zeer belangrijk en dat doen ze goed. Ik heb een tijd geleden zelf een symbaloo aangemaakt – doe er helaas niet mee – en bemerkte toen ook dat ze heel snel reageerde. Knap werk! Leuk stuk ook Polle.

  5. Wel interessant is dan ook: waarom gebruik je het nu minder? Wat moet er veranderen om het voor jou wel een standaard site te maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like