goSupermodel: idols voor virtuele karakters

goSupermodel

Een van de beste jongerenhype-spotters die ik ken woont in bij mijn ouders en is pas 13; mijn zusje Hannah. Laatste hype die ze spotte was goSupermodel, een soort van idols zang/dans competitie voor virtuele karakters, gericht op meisjes tussen de 12 en 17 jaar (interesse: “Mode, muziek, jongens, spelletjes, lol maken en nieuwe vrienden ontmoeten.“).

Via spelletjes en interactie met andere deelnemers (zowel via mobiel als browser) kunnen meisjes met hun virtuele karakter punten verzamelen om supermodel te worden. Dat kan bijvoorbeeld door te poseren, maar ook door de online versie van Dance Dance Revolution te spelen.
Bij het spelen van de spellen kunnen de deelnemers GoSupermodel geld (GoGeld) verdienen om kleding, accessoires en andere spelgerelateerde items kopen of om naar de kapper of fotograaf te gaan.

Naast dit centrale spelelement kunnen de models chatten en gebruik maken van een forum om met elkaar in contact te komen.
Volledig Holland’s Next Top Model dus, maar dan zonder de vreselijke Yfke Sturm zeg maar.

SISI sluit sterk aan bij het concept met de SISI model photoshoot, waarmee jongeren door het vergaren van punten met hun virtuele karakter een echte photoshoot in Girlz! Magazine kunnen winnen (al blijft het wel de vraag wat SISI met modellen te maken heeft …) Girlz! magazine wordt overigens samen met Stars en Glossy ingezet om het spel te pluggen onder de jongeren, naast online bannervertising op NewRulez en MSN en op diverse games sites.

Het concept is in januari 2007 gelanceerd in Denemarken en inmiddels uitgerold in 5 landen.
Voor meer over goSupermodel, lees ook het artikel op Emerce en bekijk de presentatie en luister de podcast van goSupermodel op de CrossMediaGames site.

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like