Leren door open informatie en (social)networken

Ik geloof heilig in open informatie, informatie delen en de kunde van (micro)bloggen en social networking om hierin te faciliteren (zie ook mijn eerdere post). Niet alleen conceptueel, maar met name ook omdat ik er de afgelopen tijd heel veel mooie dingen uit heb kunnen halen.
Ik verbaas me nog elke dag hoeveel boeiende, gepassioneerde en intelligente mensen ik mag ontmoeten door het (micro)bloggen en social networken.

Mini edublogger lunch

Gisterenmiddag had ik een lange lunch met Pierre Gorissen and Gerard Bierens (zie ook zijn verslag). Naast een privetour langs de meest kekke uithoeken van de Fontys faciliteiten (Schoolbord 2.0 en de Conferencing set) werden een hoop interessante onderwerpen aangesneden: hoe gebruik je nieuwe media in Onderwijsinstellingen? Hoe ga je om met de scheiding werk/prive? Hoe ga je om met mensen die sterk negatief reageren op je posts/comments?
Beiden had ik nog nooit IRL ontmoet, terwijl ik ze alweer even online volg.

En dat is eigenlijk pas een van de weinige mooie dingen die voortvloeien uit het (micro)bloggen en social networken.

Leren door informatie open gooien

Mijn gastles Recruitment 2.0 aan de Fontys leverde inmiddels ook weer een viertal (her)nieuw(d)e contacten op, waarvan vermoedelijk een drietal commercieel.

Experiment: open Polle-koffie

Vrijdag heb ik ‘s middags een afspraak bij de Johan Cruijff van de Nederlandse Social Media en daarvoor en daarna had ik nog wat tijd over om te meeten.

Vandaar mijn volgende oproep afgelopen vrijdag via Hyves:
“Eens zien of dit werkt: 5 oktober ben ik de hele dag in Amsterdam. Tussen 12 en 2 heb ik een afspraak aan de Herengracht, daarvoor en daarna heb ik alle tijd van de wereld. Koffie? Bier? Stuur me even een PB of mail (info@polle.net) of sms (06 15436437) even.”

Inmiddels heb ik ‘s ochtends een afspraak met Arne Hulstein, die ik vooralsnog alleen “ken” via Twitter, ‘s middags een afspraak met Paul Blok, die ik ooit een keer kort sprak op een Molblog borrel, en in de loop van de avond een borrel met Niels Goedel, om te eindigen met Hans de Backer. Allemaal op grond van deze ad op Hyves. Zeker geslaagd en voor herhaling vatbaar.

Dit soort zaken stimuleren me alleen nog maar om meer informatie beschikbaar te maken en nog meer te delen. Ik twijfel er zelfs aan wellicht mijn Google Calendar voor iedereen toegankelijk te maken om makkelijker koffie/bier te kunnen inplannen. Wat zijn jullie ervaringen/tips?

1 comment
  1. Pingback: Online afspreken
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like