SpinAwards 2006

spinawards2006

De SpinAwards zijn dé prijzen in Nederland voor creativiteit in interactieve communicatie. Donderdag waren de presentaties van de genomineerde cases: een kijkje in de keuken van 32 van de meest aansprekende interactieve cases van het afgelopen jaar.

Leuk om te zien wie waar me bezig is, contacten te leggen en te houden en je te vergapen aan mooie creatieve vondsten, maar ook: struikelen over de creabeabusinessjargonbingo (alles is ‘viral‘ en ‘crossmediaal‘, maakt gebruik van free publicity op ‘weblogs‘, is gekoppeld aan een ‘event‘ of in ieder geval een ‘mysterie‘ of ‘experience‘), schrikken van het beperkte aantal resultaatmetingen dat wordt gedaan en schrikken van de kwaliteit van presentaties van de top van de Nederlandse interactieve industrie.Maar daarover allemaal later meer.

In de loop van vandaag zal ik mijn verslag van de dag en de diverse sessies posten:

  • Beste online campagne
  • Beste mobiele concept
  • Beste website concept
  • Beste crossmedia campagne
  • Beste vrije interactieve concept
  • Beste gaming concep
De awards waren ook via een Live stream te bekijken. Helaas heb ik zelf geen foto’s kunnen maken, maar de komende dagen zal ik de verwijzingen naar de diverse foto-sites proberen bij te houden.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Citymarketing spiced up

Marketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van de klant. Citymarketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van die zelfde klant, maar dan binnen het kader van een stad. Dat betekent dat we de basis-elementen van "reguliere" marketing ook kunnen toepassen op citymarketing. De behoeftenpyramides van Maslow en Pinto (die steeds belangrijker wordt door de cultuur, waarden en normen van de Nieuwe Nederlanders), permissiemarketing en natuurlijk de P's. Te vaak is de P van promotie de enige P die wordt ingezet voor de marketing van een stad. Opvallend, aangezien het probleem vaak zit in het Product. Te weinig faciliteiten, faciliteiten die niet aansluiten bij de doelgroepen of waar geen duidelijke keuze is gemaakt. Waarom wordt er niet meer gesegmenteerd? Steden die zich richten op ouderen? Of een stad die zich richt op low-budget bewoners met lage belastingen en veel Aldi's en andere discounters? Zelfs als we enkel naar de promotie kijken schort er nogal wat. Zelden zijn contacten met bewoners en bezoekers personal, relevant en anticipated. Cases als Bloggers in Amsterdam en Audiocitytours laten zien dat nieuwe media bijzonder veel mogelijkheden bieden voor steden.
Donderdag was ik te gast op het Citymarketing Congres van HMV Actis, waar ik voor het NIMA twee workshops mocht geven over Citymarketing. Download mijn presentatie (4.5 MB .pdf).
Jacco, Maaike, Pieter, Teatske en Ellen, dank jullie voor jullie gastvrijheid en de kans ons verhaal te doen. Tot snel!

It's the content, stupid!

Mashups, syndicatie, aggregatie (lifestreams, friendstreams), dataportability. Ofwel het combineren van verschillende soorten informatie, het makkelijk ontsluiten van informatie,…